BibTex RIS Kaynak Göster

Ada (Adenosine Deaminase) Enzyme Activity and Chromosome Alteration and Determination of the Banding Areas by Msp I Enzyme in Pregnant nMice who Receives des (Diethylstilbestrol) and theis Offspring

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 3-4, 3 - 8, 01.11.1996

Öz

Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 3-4, 3 - 8, 01.11.1996

Öz

Bu araştırmada farelere gebeliğin 14. gününden başlayarak 5 gün süre iie günlük 5 ug dozunda [Egg xS) mısır yağında çüzündürülen DES [Dietilstilbestrol] oral yolla verildi. İlaçla doğrudan etkileşen küme ve buna ların dişi yavrularından kemik iliği alınıp kromozomal aberasyonlar incelendi. Mep l enzimi ile verdikleri bant atanları saptandı. Ayrıca karaciğer homojenatında ADA (Adenozin deaminaz] aktiviteleri izlendi. Doğrudan ilaçla etkileştirilen anne farelerde hipodiploidi. hiperdipn Ioidi ve toplam sayısal anomalilerde artıs tpaüüS]. telomerde birleşme, sentromerden birleşme ve toplam yapısal anomalilerde artış [pelit,-35) izlendi. ayrıca bu grupta mikroçekirdek ile anafaz köprüsü bulguları dikkat çekti. Bu fareterin dişi yavrularında ise bu anomalilerde anlamlı artış güzlenmedi. l'vlsp 1 enzimi fikse kro— mozomiara uygulandığında dişi fareler ve yavrularında ve kontrollerde. G bant benzeri yapılar oluşturdu. ADA aktivitesi ise dogrudan ilaçta etkileşen farelerde anlamlı

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yrd.doç.dr. İsmihan Göze Bu kişi benim

Prof.dr. Ahmet Çolak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Kasım 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 2 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Göze, Y. İ., & Çolak, P. A. (1996). Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, 2(3-4), 3-8.
AMA Göze Yİ, Çolak PA. Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. Kasım 1996;2(3-4):3-8.
Chicago Göze, Yrd.doç.dr. İsmihan, ve Prof.dr. Ahmet Çolak. “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler Ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi Ile Kromozonal Değişimler Ve Msp I Enzimi Ile Bant Alanlarının Saptanması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2, sy. 3-4 (Kasım 1996): 3-8.
EndNote Göze Yİ, Çolak PA (01 Kasım 1996) Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2 3-4 3–8.
IEEE Y. İ. Göze ve P. A. Çolak, “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması”, Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 2, sy. 3-4, ss. 3–8, 1996.
ISNAD Göze, Yrd.doç.dr. İsmihan - Çolak, Prof.dr. Ahmet. “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler Ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi Ile Kromozonal Değişimler Ve Msp I Enzimi Ile Bant Alanlarının Saptanması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2/3-4 (Kasım 1996), 3-8.
JAMA Göze Yİ, Çolak PA. Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1996;2:3–8.
MLA Göze, Yrd.doç.dr. İsmihan ve Prof.dr. Ahmet Çolak. “Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler Ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi Ile Kromozonal Değişimler Ve Msp I Enzimi Ile Bant Alanlarının Saptanması”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 2, sy. 3-4, 1996, ss. 3-8.
Vancouver Göze Yİ, Çolak PA. Gebelik Döneminde Des (Dietilstilbestrol) Verilen Fareler ve Yavrularında, Ada (Adenozin Deaminaz) Enzim Aktivitesi ile Kromozonal Değişimler ve Msp I Enzimi ile Bant Alanlarının Saptanması. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1996;2(3-4):3-8.