BibTex RIS Kaynak Göster

A Case of Hepatic Unilocular Hydatit Cystic Disease Causing Differantial Diagnostic Problem by ChangingCardiac Configuration

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 3-4, - , 01.11.1996

Öz

Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 3-4, - , 01.11.1996

Öz

Echinococcus ünilokularis ye multilokularis (hidatitoz. hidatik kist] sık olarak karaciğer ye akciğere. daha as sıklıkla diğer organlara kistik yerlesim gösteren. ülkemiz için de önemli sorun oluşturan bir zoonozdur. Hastalık lezyonları çok değişik klinik biçimlerde izlenebi— Iir ye ayırıcı tanıda güçlüğe yol açabilir. Bu çalışmada 15 yaşında bir kızda kardiyomegali etyolojisinin araştırılması sırasında, değişik görüntüleme yöntemleriyle kalp ile kistik kitlenin ilişkisinin ortaya konmasındaki ye ayırıcı tanıdaki güçlükler nedeniyle ilginc bulunan bir olgu sunulmuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yrd.doç.dr. Nurettin Ünal Bu kişi benim

Prof.dr. Adnan Akçoral Bu kişi benim

Uzm.dr. Timurmeşe Bu kişi benim

Uz.dr. Suphi Hüdaoğlu Bu kişi benim

Dr. Şemsettin Yunus Bu kişi benim

Uzm:dr. Metin Manisalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Kasım 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 2 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Ünal, Y. N., Akçoral, P. A., Timurmeşe, U., Hüdaoğlu, U. S., vd. (1996). Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, 2(3-4).
AMA Ünal YN, Akçoral PA, Timurmeşe U, Hüdaoğlu US, Yunus DŞ, Manisalı UM. Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. Kasım 1996;2(3-4).
Chicago Ünal, Yrd.doç.dr. Nurettin, Prof.dr. Adnan Akçoral, Uzm.dr. Timurmeşe, Uz.dr. Suphi Hüdaoğlu, Dr. Şemsettin Yunus, ve Uzm:dr. Metin Manisalı. “Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2, sy. 3-4 (Kasım 1996).
EndNote Ünal YN, Akçoral PA, Timurmeşe U, Hüdaoğlu US, Yunus DŞ, Manisalı UM (01 Kasım 1996) Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2 3-4
IEEE Y. N. Ünal, P. A. Akçoral, U. Timurmeşe, U. S. Hüdaoğlu, D. Ş. Yunus, ve U. M. Manisalı, “Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu”, Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 2, sy. 3-4, 1996.
ISNAD Ünal, Yrd.doç.dr. Nurettin vd. “Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi 2/3-4 (Kasım 1996).
JAMA Ünal YN, Akçoral PA, Timurmeşe U, Hüdaoğlu US, Yunus DŞ, Manisalı UM. Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1996;2.
MLA Ünal, Yrd.doç.dr. Nurettin vd. “Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu”. Türkiye Ekopatoloji Dergisi, c. 2, sy. 3-4, 1996.
Vancouver Ünal YN, Akçoral PA, Timurmeşe U, Hüdaoğlu US, Yunus DŞ, Manisalı UM. Görüntülemede, Kalp Konfigürasyonunu Değiştirerek, Tanı Güçlüğü Yaratan Bir Karaciğer Ünilokuler Kistik Ekinokokkozis Olgusu. Türkiye Ekopatoloji Dergisi. 1996;2(3-4).