BibTex RIS Kaynak Göster

GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI

Yıl 2015, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 18.02.2015

Öz

Tarihsel arka plan bağlamında hem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hem de
Ermenistan güçlü ilişkilere sahiptirler. 18 Mart 1992 tarihinde diplomatik ilişkilerin kurulduğuna dair protokolün imzalanmasıyla birlikte ilişkileri daha da çeşitlendiren ve güçlendiren (Turizm, Kültür, Eğitim, Bilim, Askeri ve Askeri Teknik, Tarım, Sağlık, Tıp Alanlarında vb.) anlaşmaların imzalanmaya başladığı göze çarpmaktadır. GKRY ile Ermenistan arasındaki siyasi ilişkilerin profiline bakıldığında ise adı geçen iki devletin, Türkiye aleyhine siyaseten birbirlerine yakın durdukları hatta doğal bir müttefik gibi hareket ederek birçok defa dış politika tutumlarında indirgemeci bir yaklaşım benimsedikleri göze çarpmaktadır. Bu çalışmada dış politika aktörlerinin bu şekilde davranmasına etki eden faktörlerin neler olduğu sorusuna mevcut kaynaklar ışığında cevap aranacaktır.
Anahtar Kelimeler: Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ermenistan, Resmi
Ziyaretler, Stereotip.

Yıl 2015, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 18.02.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Dilek

Yayımlanma Tarihi 18 Şubat 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dilek, M. (2015). GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi, 2(1).
AMA Dilek M. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi. Ocak 2015;2(1).
Chicago Dilek, Mehmet. “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN Ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”. TESAM Akademi Dergisi 2, sy. 1 (Ocak 2015).
EndNote Dilek M (01 Ocak 2015) GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi 2 1
IEEE M. Dilek, “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”, TESAM Akademi Dergisi, c. 2, sy. 1, 2015.
ISNAD Dilek, Mehmet. “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN Ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”. TESAM Akademi Dergisi 2/1 (Ocak 2015).
JAMA Dilek M. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi. 2015;2.
MLA Dilek, Mehmet. “GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN Ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI”. TESAM Akademi Dergisi, c. 2, sy. 1, 2015.
Vancouver Dilek M. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETIMI’NIN ERMENISTAN ve TÜRKIYE’YE YÖNELIK DIŞ POLITIKA TUTUMLARI. TESAM Akademi Dergisi. 2015;2(1).