Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim'in Duyarlılıklarının Saptanması

Cilt: 61 Sayı: 1 1 Haziran 2004
  • Abbas Yousefi Rad
  • Ahmet Arslantürk
PDF İndir
TR EN

Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim'in Duyarlılıklarının Saptanması

Öz

Hastanemizin poliklinik ve yatan hastalarından gönderilen balgam, bronkoalveolar lavaj, parasentez, vb.örneklerden izole edilen Pseudomonas aeruginosa n=15 , Klebsiella pneumoniae n=11 ve Escherichia coli n=5 suşlarının meropenem, sefepim ve ofloksasin’e karşı duyarlılıkları E-testi ve disk difüzyon yöntemleri ileölçüldü. Buna göre, E-testi ile Pseudomonas aeruginosameropeneme %73, ofloksasine %53, sefepime %67,Klebsiella pneumoniaesırasıyla %100, %91, %82 ve Escherichia coli her üç antibiyotiğe %60 duyarlı bulunmuştur.Disk difüzyon yöntemi ile Pseudomonas aeruginosameropeneme %73, ofloksasine %47, sefepime %53,Klebsiella pneumoniaesırasıyla %100, %91, %82 ve Escherichia coliher üç antibiyotiğe %80 duyarlı bulunmuştur

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Baker CN, Stocker SA, Culver DH, Thornsberry C. Comparison of the E-Test to agar dilution, broth microdilution and agar diffusion susceptibility testing techniques by using aspecial challenge set of bacteria. J Clin Microbiol 1991; : 533.
  2. Huang MB, Baker CN, Banerjee S, Tenover FC. Accuracy of the E-Test for determining antimicrobial susceptibility of staphylococci, enterococci, Campylobacter jejuni and Gram-negative bacteria resistant to antimicrobial agents. J Clin Microbiol 1992; 30: 3243.
  3. Bryskier A. New concepts in the field of cephalosporins; C3’ quaternary ammonium cephems (Group IV). J Clin Microbiol Infect 1997; 3 (Suppl 1): 1.
  4. Grassi GG, Grassi C. Cefepime: overview of activity in vivo and in vitro. J Antimicrob. Chemother 1993; 32 (Suppl B): 87.
  5. Hancock REW, Bellido R. Antibacterial in vitro activity of fourth generation cephalosporins. J Chemother 1996; : 31.
  6. Amyes SGB, Gemmell CG. Antibiotic resistance in bacteria. J Clin Microbiol 1992; 36: 4.
  7. Munshi MH, Sack DA, Haider K, Ahmed ZU, Rahaman MM, Morshed MG. Plasmid-mediated resistance to nalidixic acid in Shigella dysenteriae type 1. Lancet 1987; 2: 419.
  8. Wolfson JS, Hooper DC. The fluoroquinolones: structures, mechanisms of action and resistance, and spectra of activity in vitro. Antimicrob Agents Chemother 1985; 29: 581.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Abbas Yousefi Rad Bu kişi benim

Ahmet Arslantürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2004

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2004 Cilt: 61 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Rad, A. Y., & Arslantürk, A. (2004). Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 61(1), 5-8. https://izlik.org/JA68JP68GC
AMA
1.Rad AY, Arslantürk A. Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması. Turk Hij Den Biyol Derg. 2004;61(1):5-8. https://izlik.org/JA68JP68GC
Chicago
Rad, Abbas Yousefi, ve Ahmet Arslantürk. 2004. “Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması”. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 61 (1): 5-8. https://izlik.org/JA68JP68GC.
EndNote
Rad AY, Arslantürk A (01 Haziran 2004) Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 61 1 5–8.
IEEE
[1]A. Y. Rad ve A. Arslantürk, “Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması”, Turk Hij Den Biyol Derg, c. 61, sy 1, ss. 5–8, Haz. 2004, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA68JP68GC
ISNAD
Rad, Abbas Yousefi - Arslantürk, Ahmet. “Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması”. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 61/1 (01 Haziran 2004): 5-8. https://izlik.org/JA68JP68GC.
JAMA
1.Rad AY, Arslantürk A. Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması. Turk Hij Den Biyol Derg. 2004;61:5–8.
MLA
Rad, Abbas Yousefi, ve Ahmet Arslantürk. “Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması”. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, c. 61, sy 1, Haziran 2004, ss. 5-8, https://izlik.org/JA68JP68GC.
Vancouver
1.Abbas Yousefi Rad, Ahmet Arslantürk. Disk Difüzyon ve E-Testi İle Meropenem, Ofloksasin Ve Sefepim’in Duyarlılıklarının Saptanması. Turk Hij Den Biyol Derg [Internet]. 01 Haziran 2004;61(1):5-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA68JP68GC