Yenebilen mantarlar, bitkisel proteinler, vitaminler ve elementler taşıyan değerli besin kaynaklarıdır. Et ve sebzenin yeterli olmadığı ülkelerde halkın besin kaynaklarından başlıcası mantarlardır. Mantarlardan zehirlenme ve ölüm sayısı gözönüne alındığında toksisitelerinin önemi ortaya çıkar. Zehirli ve yenebilen mantarların ayırıcı özellikleri çok belirgin olmadığı için uzmanların bile bunları ancak mikroskobik incelemelerle ayırabildiklerini düşünerek rastgele mantarların toplanıp yenilmesi konusunda halkın bilinçli olması gerekir 1 .
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 57 Sayı: 2 |