Bu çalışmada Aydın ekolojik koşulları altında yetiştirilen Vitex agnus-castus meyvelerinin uçucu yağlarının kimyasal bileşim tayini Ekstraksiyon Clevenger cihazı ile gerçekleştirildi ve uçucu yağ bileşimi, Gaz Kromatografisi-Kütle Spektrometresi (GC-MS) ile belirlendi. Sonuç olarak, Vitex agnus-castus meyvelerinde toplam 157 bileşen tespit edildi. Bunların arasında 1,8 sineol (% 8.24), propenamid (% 6.07), karyofillen (5.56%), bisiklogermakren (% 5.51), sabinen (% 5.37), maleimid (% 5.28), trans-β-farnesen (% 4.45) ve -pinen (%3.98) ana bileşenler olarak bulundu.
Bölüm | 2017-Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2017 |
Kabul Tarihi | 29 Aralık 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 2 |