Son yıllarda katlanarak artan Dünya nüfusu beraberinde enerji tüketiminin artırılmasını ve mevcut bulunan kaynakların hızla tüketilmeye başlanmasına neden olmaktadır. Artan nüfus sayısının bir sonucu olarak şehir kapasitelerinin çok üzerinde bir nüfusun iş, barınma, altyapı, sağlık, ulaşım, güvenlik vb. ihtiyaçlarının karşılanması konusunda zorluklar yaşanmaktadır. Hızla tükenen kaynaklara paralel olarak şehirlerin nüfusa sunmuş olduğu imkanlarda azalmakta ve bununla birlikte zaman içerisinde yetersiz duruma gelebileceği değerlendirilmektedir. Kaynaklar ve imkanlar noktasında zorluk yaşanmaması açısından geleneksel yönetimler ile uygulanan şehircilik yaklaşımı artık yerini akıllı olarak nitelendirilebilecek akıllı şehircilik uygulamalarını bırakmaya başlamıştır. Bu bağlamda akıllı şehircilik anlayışı ile çevremizde bulunan tüm fiziksel büyüklüklerden ölçümlerin alınması,
depolanması ve hem gerçek zamanlı hem de eş zamansız olarak yorumlanması sonucunda kaynakların yerinde tüketimi, nüfusun hayat standardının yükseltilmesi, verimli enerjinin kullanımı gibi önemli kriterlerde iyileştirmeler söz konusu olacaktır. Bu çalışmada akıllı şehircilik ve gelişen teknoloji ile hayatımıza girmiş olan bir kavram olan Endüstri 4.0 kapsamında, Endüstri 4.0 uygulama katmanlarından olan bulut bilişim ve nesnelerin interneti tabanlı olarak akıllı şehircilik üzerine bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Çevreden alınan fiziksel ölçümler, merkezi mikrokontrolör olarak kullanılan Arduino kart aracılığı ile elektriksel olarak ölçümlenmiş ve ardından internet aracılığı ile eş zamanlı ya da daha sonra yorumlanmak üzere eşzamanız kullanım için ücretsiz bir platform olanThinkspeak internet platformuna gönderilerek burada depolanmış ve daha sonrasında değerlendirme aşamaları gerçekleştirilmiştir.
Akıllı şehirler nesnelerin interneti bulut bilişim çevresel ölçümler dijitalizasyon
The world population, which has increased exponentially in recent years, brings with it the increase in energy consumption and the existing causes rapid depletion of resources. As a result of increasing population numbers, the city jobs, housing, infrastructure, health, transportation, security, etc. meeting their needs difficulties are encountered. Parallel to the rapidly depleting resources, the cities offered to the population opportunities are decreasing and it is considered that it may become inadequate over time. Urbanism implemented with traditional administrations in terms of not experiencing difficulties in terms of resources and opportunities. approach has begun to leave its place to smart urban applications that can be described as smart. In this context, taking measurements from all physical sizes in our environment with the understanding of smart urbanism, resources are stored in place and interpreted both in real time and asynchronously. There are improvements in important criteria such as consumption of energy, raising the living standard of the population, and the use of efficient energy will be the subject. In this study, Industry, a concept that has entered our lives with smart urbanism and developing technology.Within the scope of 4.0, cloud computing and internet of things, which are among the Industry 4.0 application layers. An application on urbanism was carried out. Physical measurements taken from the environment, as a central microcontroller It was measured electrically via the Arduino board used and then simultaneously or via the internet o the Thinkspeak internet platform, a free platform for asynchronous use, for later interpretation was sent and stored here, and then the evaluation stages were carried out.
Smart cities internet of things cloud information environmental measurements digitalization
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Elektrik Mühendisliği |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Kasım 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Cilt: 1 Sayı: 2 |