BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2019, Cilt: 8 Sayı: 4, 29 - 47, 01.10.2019
https://doi.org/10.22282/ojrs.2019.56

Öz

Kaynakça

  • Paker S.: Sporda Beslenme 1998 Ankara. Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ankara
  • Cemalcılar, İlhan (1994). Pazarlama-Kavramlar, Kararlar, Beta Basım Yayım, İstanbul
  • Çakmakı S, Çelik İ (2000). Gıda Katkı Maddeleri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakltesi Yayınları No:164, 290s Erzurum.
  • Egemen A. (2006). Vitamin ve minerallerde gelişmeler. Türkiye Klinikleri Pediatrik Bilimler Dergisi 2006; 2: 1-7.
  • Erdoğan, S., Şanlı, H.S. ve Bekir, HŞ. (2005). “Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Üniversite Yaşamına Uyum Durumları”, Kastamonu Eğitim Dergisi,13 (2), 479-496.
  • Gürdöl F, Ademoğlu E (2006). Biyokimya. İstanbul, 880s, Türkiye.
  • Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Profesörü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dergisi 2006; 49: 256-273
  • Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 2016, 3(3), 44-55
  • Köksal G, Gökmen H. Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi. Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2000.
  • Mazıcıoğlu, MM. ve Öztürk A.(2003).”Üniversite 3 ve 4. Sınıf Öğrencilerinde Beslenme Alışkanlıkları ve Bunu Etkileyen Faktörler”, Erciyes Tıp Dergisi (Erciyes Medical Journal), 25 (4):172-178
  • Mesude Atay (2009). Çocukluk Döneminde Gelişim Kök Yayıncılık
  • Öz SG, Kılıcarslan A. (2012). Vitaminlerin yaşamımızdaki yeri nedir, ne olmalıdır? İç Hastalıkları Dergisi 2012; 19: 139-143.
  • Tanır, F., Şaşmaz, T., Beyhan, Y. ve Bilici, S. (2001). “Doğankent Beldesinde Bir Tekstil Fabrikasında Çalışanların Beslenme Durumu”, Türk Tabipler Birliği Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi, Temmuz: 22-25.
  • Yavuzer, Haluk (1993). Çocuk Psikolojisi. Remzi Kitabevi: İstanbul.
  • Yavuzer, Haluk (2000). Okul Çağı Çocuğu. Remzi Kitabevi: İstanbul.
  • https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/12200/mod_resource/content/1/orta%20ve%20ge%C3%A7 %20%C3%A7ocukluk.pdf
  • http://www.akilciilac.gov.tr

3-DETERMINATION OF VITAMIN INFORMATION LEVELS OF STUDENTS STUDYING AT BOZOK UNIVERSITY

Yıl 2019, Cilt: 8 Sayı: 4, 29 - 47, 01.10.2019
https://doi.org/10.22282/ojrs.2019.56

Öz

As a result, the economic income of the students surveyed is approximately 500 TL. The majority of students do not use vitamins. The reason for not using it is that the majority of them have suggested that they do not need it. It is thought that individuals who claim to have no need do not fully know the effects of vitamin deficiency on the body. The reason for using vitamins is because a large majority of vitamins do not use the other parameter is marked. When we look at which vitamin individuals use, other vitamins are in the first place. Other vitamins are followed by vitamin C. When we asked how the students made this choice, they stated that they had researched and preferred it and immediately afterwards they consulted the doctor. Within the questions posed to individuals, the answers given to the question of expectations from the use of vitamin are examined and the other answers are included. Immediately afterwards, a slice of 27.5% responded to being resistant to diseases. Students think that the use of vitamins should be consulted by a doctor. Individuals are of the opinion that daily nutrients partially meet the need for vitamins. The majority of people are of the opinion that vitamin should be used after a certain age. As to whether vitamins have any harm, more than half of respondents think they may. It is observed that the use of vitamins for their children is considered to be malnourished and they prefer to have them used in consultation with the doctor. It has been found that dissatisfaction with the product is the most important reason for changing people's brand preferences. It has been determined that the majority of people feel that they are not safe in terms of the reliability of the smuggled vitamins.

Kaynakça

  • Paker S.: Sporda Beslenme 1998 Ankara. Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ankara
  • Cemalcılar, İlhan (1994). Pazarlama-Kavramlar, Kararlar, Beta Basım Yayım, İstanbul
  • Çakmakı S, Çelik İ (2000). Gıda Katkı Maddeleri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakltesi Yayınları No:164, 290s Erzurum.
  • Egemen A. (2006). Vitamin ve minerallerde gelişmeler. Türkiye Klinikleri Pediatrik Bilimler Dergisi 2006; 2: 1-7.
  • Erdoğan, S., Şanlı, H.S. ve Bekir, HŞ. (2005). “Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Üniversite Yaşamına Uyum Durumları”, Kastamonu Eğitim Dergisi,13 (2), 479-496.
  • Gürdöl F, Ademoğlu E (2006). Biyokimya. İstanbul, 880s, Türkiye.
  • Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Profesörü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dergisi 2006; 49: 256-273
  • Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 2016, 3(3), 44-55
  • Köksal G, Gökmen H. Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi. Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2000.
  • Mazıcıoğlu, MM. ve Öztürk A.(2003).”Üniversite 3 ve 4. Sınıf Öğrencilerinde Beslenme Alışkanlıkları ve Bunu Etkileyen Faktörler”, Erciyes Tıp Dergisi (Erciyes Medical Journal), 25 (4):172-178
  • Mesude Atay (2009). Çocukluk Döneminde Gelişim Kök Yayıncılık
  • Öz SG, Kılıcarslan A. (2012). Vitaminlerin yaşamımızdaki yeri nedir, ne olmalıdır? İç Hastalıkları Dergisi 2012; 19: 139-143.
  • Tanır, F., Şaşmaz, T., Beyhan, Y. ve Bilici, S. (2001). “Doğankent Beldesinde Bir Tekstil Fabrikasında Çalışanların Beslenme Durumu”, Türk Tabipler Birliği Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi, Temmuz: 22-25.
  • Yavuzer, Haluk (1993). Çocuk Psikolojisi. Remzi Kitabevi: İstanbul.
  • Yavuzer, Haluk (2000). Okul Çağı Çocuğu. Remzi Kitabevi: İstanbul.
  • https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/12200/mod_resource/content/1/orta%20ve%20ge%C3%A7 %20%C3%A7ocukluk.pdf
  • http://www.akilciilac.gov.tr
Toplam 17 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Research Article
Yazarlar

Hayrettin Gümüşdağ Bu kişi benim

Alparslan Kartal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Gümüşdağ, H., & Kartal, A. (2019). 3-DETERMINATION OF VITAMIN INFORMATION LEVELS OF STUDENTS STUDYING AT BOZOK UNIVERSITY. The Online Journal of Recreation and Sports, 8(4), 29-47. https://doi.org/10.22282/ojrs.2019.56