Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon

Cilt: 20 Sayı: 4 1 Ağustos 2013
  • Mehmet Demircan
  • Tuğrul Çiçek
  • İkbal Yetiş
PDF İndir
TR EN

Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon

Öz

Bu olgu sunumunda; yanığının 4. gününde, aynı anda kolajen-elastin matriks uygulaması ve üzerine deri greftlemesi yapılan çok ağır total yüz yanıklı 10 aylık kız hastayı sunuyoruz. Toplam yanık alanı tüm vücudun %50'si olup neredeyse tüm alanlar 3. dereceydi. Bu yöntemle yapılan tüm greftler canlı kaldı. Erken sonuçlara gore, greft kalitesi; elastisite, pliabilite, doku kalitesi ve renk bakımından normale yakındı. Hastamızda yara kontürleri güzeldi ve yara bölgesinde hipertrofik skar yoktu. Dermis eşdeğeri olarak kolajen-elastin matriks, ağır yanık sonrası yüz rekonstrüksiyonunda yararlı bir yardımcı olabilir ve hızlı iyileşmeyi sağlamaya izin verebilir. Burada sunulan hasta kolajen-elastin matriksin (Matriderm®), bu türk yanıklarda greft olarak kullanıldığı ilk hastadır. Anahtar kelimeler: Yanık; Dermis Eşdeğeri; Yüz Yanıkları; Greft Survivi; Çocuklar.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. For citing/Atıf için Correspondence/İletişim

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Mehmet Demircan Bu kişi benim

Tuğrul Çiçek Bu kişi benim

İkbal Yetiş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ağustos 2013

Gönderilme Tarihi

20 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2013 Cilt: 20 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA
Demircan, M., Çiçek, T., & Yetiş, İ. (2013). Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 20(4), 341-343. https://izlik.org/JA86NB43BE
AMA
1.Demircan M, Çiçek T, Yetiş İ. Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon. J Turgut Ozal Med Cent. 2013;20(4):341-343. https://izlik.org/JA86NB43BE
Chicago
Demircan, Mehmet, Tuğrul Çiçek, ve İkbal Yetiş. 2013. “Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20 (4): 341-43. https://izlik.org/JA86NB43BE.
EndNote
Demircan M, Çiçek T, Yetiş İ (01 Ağustos 2013) Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20 4 341–343.
IEEE
[1]M. Demircan, T. Çiçek, ve İ. Yetiş, “Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon”, J Turgut Ozal Med Cent, c. 20, sy 4, ss. 341–343, Ağu. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86NB43BE
ISNAD
Demircan, Mehmet - Çiçek, Tuğrul - Yetiş, İkbal. “Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20/4 (01 Ağustos 2013): 341-343. https://izlik.org/JA86NB43BE.
JAMA
1.Demircan M, Çiçek T, Yetiş İ. Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon. J Turgut Ozal Med Cent. 2013;20:341–343.
MLA
Demircan, Mehmet, vd. “Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 20, sy 4, Ağustos 2013, ss. 341-3, https://izlik.org/JA86NB43BE.
Vancouver
1.Mehmet Demircan, Tuğrul Çiçek, İkbal Yetiş. Ağır Yüz Yanıklı Bir Çocukta Kolajen-Elastin Matriks Kullanılarak Yapılan Tek Aşamalı Rekonstrüksiyon. J Turgut Ozal Med Cent [Internet]. 01 Ağustos 2013;20(4):341-3. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86NB43BE