Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma

Cilt: 20 Sayı: 3 1 Haziran 2013
  • Murat Zaim
  • Baran Acar
  • Emrah Çelik
  • Erdem Yıldız
PDF İndir
EN TR

Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma

Öz

Schwannomalar periferik, kranial ya da otonomik sinir kılıfındaki schwan hücrelerinden kaynaklanan, kapsüllü, yavaş büyüyen, benign ve solid tümörlerdir. Bu tümörlerin sadece %1'i ağız içinde yerleşik haldedir. Bunlar içinde de en sık olarak dil kökünde yerleşmiş olarak görülürler. Burada dilde schwannoma gelişmim olan 28 yaşında bir kadın hasta sunduk. Hastanın bir yıldır dilde şişlik şikayeti vardı ve son bir ayda mevcut şişliğinde büyüme olduğunu tarifliyordu. Transoral yolla plasmablade kullanılarak bir cm sağlam doku da spesmene dahil olacak şekilde lezyon eksize edildi. Histopatolojik ve immünohistokimyasal inceleme sonucunda schwannoma tanısı konuldu. Burada çok az sıklıkta görülen dil yerleşimli bir schwannoma olgusu sunulmuş olup, konu literatür verileri ile tartışılmıştır. Anahtar kelimeler: Schwannoma; Dil; Transoral Cerrahi; Plazmablade.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi TARTIŞMA www.totmdergisi.org

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Baran Acar Bu kişi benim

Emrah Çelik Bu kişi benim

Erdem Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2013

Gönderilme Tarihi

20 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2013 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Zaim, M., Acar, B., Çelik, E., & Yıldız, E. (2013). Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 20(3), 266-268. https://izlik.org/JA42RB73DL
AMA
1.Zaim M, Acar B, Çelik E, Yıldız E. Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma. J Turgut Ozal Med Cent. 2013;20(3):266-268. https://izlik.org/JA42RB73DL
Chicago
Zaim, Murat, Baran Acar, Emrah Çelik, ve Erdem Yıldız. 2013. “Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20 (3): 266-68. https://izlik.org/JA42RB73DL.
EndNote
Zaim M, Acar B, Çelik E, Yıldız E (01 Haziran 2013) Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20 3 266–268.
IEEE
[1]M. Zaim, B. Acar, E. Çelik, ve E. Yıldız, “Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma”, J Turgut Ozal Med Cent, c. 20, sy 3, ss. 266–268, Haz. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA42RB73DL
ISNAD
Zaim, Murat - Acar, Baran - Çelik, Emrah - Yıldız, Erdem. “Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20/3 (01 Haziran 2013): 266-268. https://izlik.org/JA42RB73DL.
JAMA
1.Zaim M, Acar B, Çelik E, Yıldız E. Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma. J Turgut Ozal Med Cent. 2013;20:266–268.
MLA
Zaim, Murat, vd. “Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 20, sy 3, Haziran 2013, ss. 266-8, https://izlik.org/JA42RB73DL.
Vancouver
1.Murat Zaim, Baran Acar, Emrah Çelik, Erdem Yıldız. Olgu Sunumu: Dil Dorsal Yüzünde Yerleşmiş Schwannoma. J Turgut Ozal Med Cent [Internet]. 01 Haziran 2013;20(3):266-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA42RB73DL