Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı

Cilt: 7 Sayı: 1 1 Şubat 2000
  • Mukaddes Eşrefoğlu
  • Aysel Temelli
  • Muammer Eşrefoğlu
PDF İndir
EN TR

Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı

Öz

Bir kurbağa türü olan Rana ridibunda'nın dorsal lingual epitelinin yapısı ışık ve elektron mikroskopik olarak incelendi. Dilin bütün dorsal yüzünde düzensiz, dalgalı şekilli papillalar bulunmaktaydı. Bu papillalar yalancı çok katlı prizmatik, bazen tek katlı prizmatik epitel ile döşeliydi. Elektron mikroskopik olarak, papillar epitelin elektron yoğun granüler hücreler, mukus hücreleri, silli hücreler gibi çeşitli hücrelerden yapılı olduğu gözlendi. Papillar epitelde çok sayıda elektron yoğun granüller ve az elektron lüsent vakuoller içeren granüllü hücreler bulunmaktaydı. Epitelde bu hücrelere ilaveten, yüzeyinde siller ve mikrovilluslar içeren silli hücreler ve hemen hemen bütün sitoplazması mukus granülleri ile dolu mukus hücreleri yer almaktaydı. Çalışmamızın amacı, Rana ridibunda'nın dorsal lingual epitelinin sitolojik ve histolojik yapısını aydınlatmaktır. Anahtar kelimeler: Kurbağa, lingual epitel, elektron mikroskopi.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Mukaddes Eşrefoğlu Bu kişi benim

Aysel Temelli Bu kişi benim

Muammer Eşrefoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Şubat 2000

Gönderilme Tarihi

20 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2000 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Eşrefoğlu, M., Temelli, A., & Eşrefoğlu, M. (2000). Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 7(1). https://izlik.org/JA79JL28EK
AMA
1.Eşrefoğlu M, Temelli A, Eşrefoğlu M. Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı. J Turgut Ozal Med Cent. 2000;7(1). https://izlik.org/JA79JL28EK
Chicago
Eşrefoğlu, Mukaddes, Aysel Temelli, ve Muammer Eşrefoğlu. 2000. “Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7 (1). https://izlik.org/JA79JL28EK.
EndNote
Eşrefoğlu M, Temelli A, Eşrefoğlu M (01 Şubat 2000) Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7 1
IEEE
[1]M. Eşrefoğlu, A. Temelli, ve M. Eşrefoğlu, “Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı”, J Turgut Ozal Med Cent, c. 7, sy 1, Şub. 2000, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79JL28EK
ISNAD
Eşrefoğlu, Mukaddes - Temelli, Aysel - Eşrefoğlu, Muammer. “Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7/1 (01 Şubat 2000). https://izlik.org/JA79JL28EK.
JAMA
1.Eşrefoğlu M, Temelli A, Eşrefoğlu M. Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı. J Turgut Ozal Med Cent. 2000;7. Available at https://izlik.org/JA79JL28EK.
MLA
Eşrefoğlu, Mukaddes, vd. “Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 7, sy 1, Şubat 2000, https://izlik.org/JA79JL28EK.
Vancouver
1.Mukaddes Eşrefoğlu, Aysel Temelli, Muammer Eşrefoğlu. Rana ridibunda’nın dorsaldil epitelinin ince yapısı. J Turgut Ozal Med Cent [Internet]. 01 Şubat 2000;7(1). Erişim adresi: https://izlik.org/JA79JL28EK