Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi

Cilt: 6 Sayı: 3 1 Haziran 1999
  • Dr.Fevzi Sefa DEREKÖY Dr.Davut AKTAŞ D Özyurt
PDF İndir
EN TR

Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi

Öz

Kronik sinüzitin mikrobiyai etyoiojisi hakkında pek çok araştırma vardır ve bunların arasında da derin fark/ar göze çarpmaktadır. Günlük hayatta sinüzit tanısı alan hastaların tedavisinin planlanmasında kültür ve antibiyogram testlerinin yapılması pratik değildir. Bu nedenle de antibiyotik seçimi ampirik olarak yapılmaktadır. Bu gerçekten hareketle, bu tür hastaların kültür ve antibiyogramları daha güvenilir metodlarla yapılmalı ve sık olarak ortaya konmalıdır. Bu çalışmada histopatolojik olarak doğrulanmış kronik maksiHer sinüziti! hastalardan yirmi beş sinüs kültürü elde edildi. Bu hastalara, nares bölgesi ve nazal kaviteieri povidon iyodür solüsyonuyla silindikten sonra intranazal inframeatai antrostomi uygulandı. MaksiHer sinüsten alınan kültür örnekleri aerobik ve anaerobik kültürler için farklı transport besi yerlerine ekildi. Ayrıca patolojik tam için sinüs mukozasından biyopsi yapıldı. Mikroorganizma türlerinin tespiti sonrasında antibiyogram çalışmalarına geçildi. Olguların onyedisinde aerobik bakteriler bulunurken(%68), on beşinde de anaeroplar izole edildi(%60). Yirmibeş hastanın yedisinde mikst enfeksiyon söz konusuydu. En sık rastlanılan bakteriler ise anaerobik streptokoklar, Stafilokokkus aureus, Hemofilus enfluenza, alfa-hemolitik streptokoklar ve bakteroid türleridir. Anibiyogramda en etkin grubun aminoglikozidler olması dikkat çekiciydi. Anahtar kelimeler: Kronik maksiHer sinüzitis, bakteriyoloji, antrum.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Dr.Fevzi Sefa DEREKÖY Dr.Davut AKTAŞ D Özyurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 1999

Gönderilme Tarihi

20 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1999 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Özyurt, D. S. D. D. A. D. (1999). Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 6(3). https://izlik.org/JA37HH64FF
AMA
1.Özyurt DSD DA D. Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi. J Turgut Ozal Med Cent. 1999;6(3). https://izlik.org/JA37HH64FF
Chicago
Özyurt, Dr.Fevzi Sefa DEREKÖY Dr.Davut AKTAŞ D. 1999. “Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6 (3). https://izlik.org/JA37HH64FF.
EndNote
Özyurt DSD DA D (01 Haziran 1999) Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6 3
IEEE
[1]D. S. D. D. A. D. Özyurt, “Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi”, J Turgut Ozal Med Cent, c. 6, sy 3, Haz. 1999, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA37HH64FF
ISNAD
Özyurt, Dr.Fevzi Sefa DEREKÖY Dr.Davut AKTAŞ D. “Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6/3 (01 Haziran 1999). https://izlik.org/JA37HH64FF.
JAMA
1.Özyurt DSD DA D. Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi. J Turgut Ozal Med Cent. 1999;6. Available at https://izlik.org/JA37HH64FF.
MLA
Özyurt, Dr.Fevzi Sefa DEREKÖY Dr.Davut AKTAŞ D. “Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 6, sy 3, Haziran 1999, https://izlik.org/JA37HH64FF.
Vancouver
1.Dr.Fevzi Sefa DEREKÖY Dr.Davut AKTAŞ D Özyurt. Kronik MaksiHer Sinüzitiste Antrum Mikrobiyolojisi. J Turgut Ozal Med Cent [Internet]. 01 Haziran 1999;6(3). Erişim adresi: https://izlik.org/JA37HH64FF