BibTex RIS Kaynak Göster

Myocarditis after Diphtheria-Tetanus-Whole Cell Pertussis and Polio Vaccination: Case Report

Yıl 2009, Cilt: 16 Sayı: 1, 37 - 39, 01.02.2009

Öz

Myocarditis is a process characterized by inflammatory infiltrate of the myocardium with necrosis and degeneration of myocytes. Although most cases of myocarditis are related to viral infections such as coxsakievirus B and echoviruses, immunization (vaccination) may induce myocarditis. Cardiac complications after routine vaccination such as myocarditis, pericarditis are rarely seen. Myocarditis associated with diphtheria-tetanus-whole cell pertussis and polio vaccination is extremely rare in childhood. In this report we described a-2-months old boy who developed myocarditis 3 days after diphtheria-tetanus-whole cell pertussis and polio vaccination. Patient's clinical condition was improved but cardiac functions weren't changed despite the ibuprofen and steroid treatment. Key words: Myocarditis, Diphteria-Tetanus- Whole Cell Pertusis and Polio Vaccination

Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu

Yıl 2009, Cilt: 16 Sayı: 1, 37 - 39, 01.02.2009

Öz

Özet: Miyokardit miyositlerde dejenerasyon ve nekrozla birlikte miyokard dokusunda inflamasyonla karakterize bir durumdur. Miyokardit olgularının birçoğu başta coxsakievirus tip B and echovirus ile ilişkili olmasına rağmen aşılama sonrası miyokardit görülebilmektedir. Aşı sonrası nadiren miyokardit, perikardit gibi kardiyak komplikasyonlar nadiren görülmektedir. Difteri, tetanoz, poliyo ve tam hücreli boğmaca aşısı sonrası gelişen miyokardit çocukluk döneminde oldukça nadir olarak bildirilmektedir. Bu yazıda tetanoz, poliyo ve tam hücreli boğmaca aşısı yapıldıktan 3 gün sonra miyokardit saptanan bir olgu tartışılmıştır. Anahtar kelimeler: Miyokardit, Difteri-Tetanoz- Tam Hücreli Boğmaca-Polio Aşısı

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cemşit Karakurt Bu kişi benim

Gülendam Koçak Bu kişi benim

Ayşehan Akıncı Bu kişi benim

Özlem Elkıran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 16 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karakurt, C., Koçak, G., Akıncı, A., Elkıran, Ö. (2009). Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 16(1), 37-39.
AMA Karakurt C, Koçak G, Akıncı A, Elkıran Ö. Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 2009;16(1):37-39.
Chicago Karakurt, Cemşit, Gülendam Koçak, Ayşehan Akıncı, ve Özlem Elkıran. “Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca Ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 16, sy. 1 (Şubat 2009): 37-39.
EndNote Karakurt C, Koçak G, Akıncı A, Elkıran Ö (01 Şubat 2009) Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 16 1 37–39.
IEEE C. Karakurt, G. Koçak, A. Akıncı, ve Ö. Elkıran, “Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 16, sy. 1, ss. 37–39, 2009.
ISNAD Karakurt, Cemşit vd. “Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca Ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 16/1 (Şubat 2009), 37-39.
JAMA Karakurt C, Koçak G, Akıncı A, Elkıran Ö. Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2009;16:37–39.
MLA Karakurt, Cemşit vd. “Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca Ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 16, sy. 1, 2009, ss. 37-39.
Vancouver Karakurt C, Koçak G, Akıncı A, Elkıran Ö. Difteri-Tetanoz-Tam Hücreli Boğmaca ve Poliyo Aşılamasından Sonra Miyokardit: Vaka Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2009;16(1):37-9.