BibTex RIS Kaynak Göster

Erythema Chronicum Migrans Lezyonu ile Karakterize Üç Lyme Olgusu

Yıl 2008, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.2008

Öz

Amaç: Lyme hastalığı ve bu hastalığın bulgusu olan Erythema chronicum migransı literatür bilgileri ışığında tartışmak. Konu: Lyme hastalığı kenelerle taşınan ve Borrellia burgdorferi tarafından oluşturulan, multisistemik bir hastalıktır. Genellikle erythema chronicum migrans (ECM) olarak bilinen anüler lezyon ile başlar. Bu makalede serolojik olarak ELİSA ile doğrulanmış, ECM bulgusu ile karakterize Lyme hastalığı tanısı alan üç hasta sunulmuştur. Sonuç: Kırsal bölgelerde yaşayan, kene ile temas hikayesi ve deri bulguları olan hastalarda ülkemiz şartlarında lyme hastalığı akılda bulundurulmalıdır. Anahtar kelimeler: Erythema chronicum migrans, Lyme hastalığı

Three cases of Lyme Disease Characterized with Erythema Chronicum Migrans

Yıl 2008, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.2008

Öz

Lyme disease is a multisystemic disorder caused by Borrellia burgdorferi, transmitted by ticks. It usually begins with an expanding annular skin lesion known as erythema chronicum migrans (ECM). In this article three patients with Lyme disease were presented. These patients had clinically typical finding of ECM. The diagnosis was confirmed with serological test with ELISA. In rural area, Lyme disease should be bear mind in patient presented with erythema chronicum migrans and tick byte. Key words: Erythema chronicum migrans, Lyme disease,

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selma Güler Bu kişi benim

Onur Ural Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 15 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Güler, S., & Ural, O. (2008). Erythema Chronicum Migrans Lezyonu ile Karakterize Üç Lyme Olgusu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 15(1).
AMA Güler S, Ural O. Erythema Chronicum Migrans Lezyonu ile Karakterize Üç Lyme Olgusu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 2008;15(1).
Chicago Güler, Selma, ve Onur Ural. “Erythema Chronicum Migrans Lezyonu Ile Karakterize Üç Lyme Olgusu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 15, sy. 1 (Şubat 2008).
EndNote Güler S, Ural O (01 Şubat 2008) Erythema Chronicum Migrans Lezyonu ile Karakterize Üç Lyme Olgusu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 15 1
IEEE S. Güler ve O. Ural, “Erythema Chronicum Migrans Lezyonu ile Karakterize Üç Lyme Olgusu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 15, sy. 1, 2008.
ISNAD Güler, Selma - Ural, Onur. “Erythema Chronicum Migrans Lezyonu Ile Karakterize Üç Lyme Olgusu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 15/1 (Şubat 2008).
JAMA Güler S, Ural O. Erythema Chronicum Migrans Lezyonu ile Karakterize Üç Lyme Olgusu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2008;15.
MLA Güler, Selma ve Onur Ural. “Erythema Chronicum Migrans Lezyonu Ile Karakterize Üç Lyme Olgusu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 15, sy. 1, 2008.
Vancouver Güler S, Ural O. Erythema Chronicum Migrans Lezyonu ile Karakterize Üç Lyme Olgusu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2008;15(1).