BibTex RIS Kaynak Göster

Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu

Yıl 2003, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Doku genişletme uygulamaları günümüzde skalp rekonstrüksiyonunda sık tercih edilen bir yöntemdir. Bu teknik 1950 li yılların sonlarında Argenta ve Manders tarafından skalp defektlerinin onarımı için kullanılmıştır. Geniş saçlı deri defektlerinin, normal saçla kapanmasına olanak sağladığı ve vücudun başka bir yerinde donör alan morbiditesi oluşturmadığı için son derecede önemli ve efektif bir tedavi yöntemidir. Bu makalede, patoz yaralanmasına bağlı çok geniş skalp defektinin doku genişleticilerin intraoperatif mükerrer kullanılarak başarılı bir şekilde tedavisi sunulmuştur. Anahtar kelimeler: Skalp Defekti, Doku Genişleticiler, Doku Genişletilmesi

İntraoperative Re-Usage of Tissue Expanders for Closure of A Large Scalp Defect.

Yıl 2003, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Today, tissue expansion is an often preferred method in scalp reconstruction. This technique originated in the late 1950's and was adapted to scalp defects by Argenta and Manders. In this way large wounds can be totally resurfaced while normal hair is maintained with no a new donorsite morbidity. Therefore importance of this method still persists. In this article, intra operative re-usage of tissue expander is presented for closure of a large scalp defect. Key words: Scalp defect, tissue expander, tissue expansion.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Canser Y. Demir Bu kişi benim

Ali Gürlek Bu kişi benim

Y.Kenan Çoban Bu kişi benim

Nezih Alaybeyoğlu Bu kişi benim

Hakan Aydoğan Bu kişi benim

Ayşe Ersöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Demir, C. Y., Gürlek, A., Çoban, Y., Alaybeyoğlu, N., vd. (2003). Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 10(3).
AMA Demir CY, Gürlek A, Çoban Y, Alaybeyoğlu N, Aydoğan H, Ersöz A. Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 2003;10(3).
Chicago Demir, Canser Y., Ali Gürlek, Y.Kenan Çoban, Nezih Alaybeyoğlu, Hakan Aydoğan, ve Ayşe Ersöz. “Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 10, sy. 3 (Haziran 2003).
EndNote Demir CY, Gürlek A, Çoban Y, Alaybeyoğlu N, Aydoğan H, Ersöz A (01 Haziran 2003) Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 10 3
IEEE C. Y. Demir, A. Gürlek, Y. Çoban, N. Alaybeyoğlu, H. Aydoğan, ve A. Ersöz, “Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 10, sy. 3, 2003.
ISNAD Demir, Canser Y. vd. “Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 10/3 (Haziran 2003).
JAMA Demir CY, Gürlek A, Çoban Y, Alaybeyoğlu N, Aydoğan H, Ersöz A. Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2003;10.
MLA Demir, Canser Y. vd. “Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 10, sy. 3, 2003.
Vancouver Demir CY, Gürlek A, Çoban Y, Alaybeyoğlu N, Aydoğan H, Ersöz A. Geniş Bir Skalp Defektinin Onarımında Doku Genişleticilerin İntraoperatif Mükerrer Kullanımı Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2003;10(3).