BibTex RIS Kaynak Göster

Hailey-Hailey Disease: A Case Report

Yıl 2002, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Hailey-Hailey (H-H) disease is a recurrent, autosomal dominant vesiculobullous dermatosis with a predilection for intertriginous areas. In this paper a 20 year old male patient clinically and histopathologically diagnosed as hawing Hailey-Hailey disease was presented. The localigailion of the disease on neck warranted the present case report. Key words: Hailey-Hailey disease

Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu

Yıl 2002, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Hailey-Hailey (H-H) hastalığı, kronik olarak tekrarlayan, otozomal dominant geçişli intertriginöz alanları tutan vezikülobülloz bir dermatozdur. Burada Hailey-Hailey tanısı konan ve histopatolojik olarak tanısı doğrulanan, 20 yaşında bir erkek olgu sunuldu. Ensede lokalize kalan Hailey-Hailey olgusu olması sebebiyle bildirimi uygun bulundu. Anahtar kelimeler: Hailey-Hailey hastalığı

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Başak Kandi Bu kişi benim

Yelda Karıncaoğlu Bu kişi benim

Neşe Karadağ Bu kişi benim

Gürsoy Doğan Bu kişi benim

Muammer Eşrefoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kandi, B., Karıncaoğlu, Y., Karadağ, N., Doğan, G., vd. (2002). Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 9(4).
AMA Kandi B, Karıncaoğlu Y, Karadağ N, Doğan G, Eşrefoğlu M. Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Ağustos 2002;9(4).
Chicago Kandi, Başak, Yelda Karıncaoğlu, Neşe Karadağ, Gürsoy Doğan, ve Muammer Eşrefoğlu. “Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Kandi B, Karıncaoğlu Y, Karadağ N, Doğan G, Eşrefoğlu M (01 Ağustos 2002) Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9 4
IEEE B. Kandi, Y. Karıncaoğlu, N. Karadağ, G. Doğan, ve M. Eşrefoğlu, “Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 9, sy. 4, 2002.
ISNAD Kandi, Başak vd. “Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9/4 (Ağustos 2002).
JAMA Kandi B, Karıncaoğlu Y, Karadağ N, Doğan G, Eşrefoğlu M. Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2002;9.
MLA Kandi, Başak vd. “Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 9, sy. 4, 2002.
Vancouver Kandi B, Karıncaoğlu Y, Karadağ N, Doğan G, Eşrefoğlu M. Hailey-Hailey Hastalığı: Bir Olgu Sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2002;9(4).