BibTex RIS Kaynak Göster

A case of Long QT Syndrome In A Neonate

Yıl 2002, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Long QT syndrome is a rare cardiac defect characterised by syncope, life threatening tachyarrhytmias and sudden death. Although long QT syndrome has mostly been reported among adults, there are children presenting with this syndrome as well. We report a newborn baby presenting with long QT on electrocardiography and having polymorphic tachyarrhytmia causing death of the case. Key words: Long QT Syndrome, Newborn, Ventricular Arrhytmia

Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası

Yıl 2002, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Uzun QT sendromu, hayatı tehdit eden taşiaritmiler ve ani ölüm ile karakterize olan, nadir görülen kardiak bir bozukluktur. Çocuklarda bildirilen uzun QT sendromu vakaları yetişkinlere oranla çok nadirdir. Burada yenidoğan servisinde prematüre doğum nedeniyle takip edilirken QT uzunluğu olan ve ventriküler aritmi ile kaybedilen bir hastayı sunacağız. Anahtar kelimeler: Uzun QT Sendromu, Yenidoğan, Ventriküler Aritmi

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Meltem Korkut Bu kişi benim

Gülendam Koçak Bu kişi benim

Yasin Dağ Bu kişi benim

Ayşehan Akıncı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Korkut, M., Koçak, G., Dağ, Y., Akıncı, A. (2002). Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 9(4).
AMA Korkut M, Koçak G, Dağ Y, Akıncı A. Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Ağustos 2002;9(4).
Chicago Korkut, Meltem, Gülendam Koçak, Yasin Dağ, ve Ayşehan Akıncı. “Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Korkut M, Koçak G, Dağ Y, Akıncı A (01 Ağustos 2002) Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9 4
IEEE M. Korkut, G. Koçak, Y. Dağ, ve A. Akıncı, “Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 9, sy. 4, 2002.
ISNAD Korkut, Meltem vd. “Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 9/4 (Ağustos 2002).
JAMA Korkut M, Koçak G, Dağ Y, Akıncı A. Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2002;9.
MLA Korkut, Meltem vd. “Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 9, sy. 4, 2002.
Vancouver Korkut M, Koçak G, Dağ Y, Akıncı A. Yenidoğan Döneminde Görülen Bir Uzun QT Sendromu Vakası. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2002;9(4).