BibTex RIS Kaynak Göster

Ureteral Injuries During Gynecologic And Obstetric Procedures

Yıl 2001, Cilt: 8 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

Although most of ureteral injuries may occur due to iatrogenic reasons, about 75% of injuries result from gynecologic operations. Of these, about three fourths of ureteral injuries occur during an abdominal gynecologic procedure, and about one fourth occur during a vaginal intervention. Desp ite hysterectomy being the major cause of the ureteral injuries, almost any gynecologic operation can result in ureteral injury. Key words: Ureteral injuries, Hysterectomy

Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi

Yıl 2001, Cilt: 8 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

Üreter yaralanmalarının büyük bir kısmı iatrojenik olup, yaklaşık %75'i jinekolojik operasyonları takiben gelişir. Olguların dörtte üçü abdominal jinekolojik işlemler esnasında, dörtte biri ise vajinal cerrahi prosedürler esnasında gerçekleşir. Histerektomiler en önde gelen sebep olmakla birlikte, herhangi bir jinekolojik operasyon sırasında üreter zedelenebilir. Anahtar kelimeler: Üreter Yaralanması, Histerektomi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Önder Çelik Bu kişi benim

Şeyma Hasçalık Bu kişi benim

Uğur Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çelik, Ö., Hasçalık, Ş., & Yılmaz, U. (2001). Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 8(3).
AMA Çelik Ö, Hasçalık Ş, Yılmaz U. Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 2001;8(3).
Chicago Çelik, Önder, Şeyma Hasçalık, ve Uğur Yılmaz. “Jinekolojik Ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 8, sy. 3 (Haziran 2001).
EndNote Çelik Ö, Hasçalık Ş, Yılmaz U (01 Haziran 2001) Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi. Journal of Turgut Ozal Medical Center 8 3
IEEE Ö. Çelik, Ş. Hasçalık, ve U. Yılmaz, “Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 8, sy. 3, 2001.
ISNAD Çelik, Önder vd. “Jinekolojik Ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 8/3 (Haziran 2001).
JAMA Çelik Ö, Hasçalık Ş, Yılmaz U. Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2001;8.
MLA Çelik, Önder vd. “Jinekolojik Ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 8, sy. 3, 2001.
Vancouver Çelik Ö, Hasçalık Ş, Yılmaz U. Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlarda Üreter Zedelenmesi. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2001;8(3).