BibTex RIS Kaynak Göster

Castleman’s Disease Associated with Annular Pancreas and Down Syndrome in An Infant

Yıl 2001, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.2001

Öz

A patient with Down syndrome who had an operation for proximal intestinal atresia in the newborn period and had the diagnoses of annular pancreas, duodenal atresia, and malrotation was admitted a second time when he was 13 months old with intestinal obstruction due to adhesions. Histopathology of the resected necrotic ileal segment in the operation was reported as Castleman's disease of hyaline vascular type. Key words: Infant, Annular Pancreas, Castleman's Disease, Down Syndrome

Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı

Yıl 2001, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.2001

Öz

Yenidoğan döneminde proksimal intestinal atrezi nedeniyle opere edilmiş ve laparotomisinde annüler pankreas, duedonal atrezi ve malrotasyon tanıları alan Down sendromlu bir olgu 13 aylıkken brid ileus nedeniyle tekrar başvurdu. Yapılan operasyonda nekroz nedeniyle rezeke edilen ileum segmentinin histopatolojik muayenesi hyalen vasküler tip Castleman hastalığı olarak rapor edildi. Anahtar kelimeler: Süt Çocuğu, Annüler Pankreas, Castleman Hastalığı, Down Sendromu

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sema Uguralp Bu kişi benim

Murat Mutus Bu kişi benim

Oğuz Turhan Bu kişi benim

Mehmet Demircan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Uguralp, S., Mutus, M., Turhan, O., Demircan, M. (2001). Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 8(2).
AMA Uguralp S, Mutus M, Turhan O, Demircan M. Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Nisan 2001;8(2).
Chicago Uguralp, Sema, Murat Mutus, Oğuz Turhan, ve Mehmet Demircan. “Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 8, sy. 2 (Nisan 2001).
EndNote Uguralp S, Mutus M, Turhan O, Demircan M (01 Nisan 2001) Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı. Journal of Turgut Ozal Medical Center 8 2
IEEE S. Uguralp, M. Mutus, O. Turhan, ve M. Demircan, “Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 8, sy. 2, 2001.
ISNAD Uguralp, Sema vd. “Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 8/2 (Nisan 2001).
JAMA Uguralp S, Mutus M, Turhan O, Demircan M. Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2001;8.
MLA Uguralp, Sema vd. “Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 8, sy. 2, 2001.
Vancouver Uguralp S, Mutus M, Turhan O, Demircan M. Bir Infantta Down Sendromu Ve Annüler Pankreasla Birlikte Castleman Hastalığı. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2001;8(2).