BibTex RIS Kaynak Göster

Flexible endoscopy and its usage in otorhinolaryngology

Yıl 2000, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

Flexible Fiberoptic Nasopharyngolaryngoscope is an Instrument that helps to evaluate ear, nose, nasopharynx, hypopharynx, and larynx. It was First used ¡n 1975 in the Clinics of Otorhinolaryngology and the usage indications have been broadened till that time. It is superior to conventional methods and rigid endoscopy as it is a practical and easy to use instrument in the diagnosis, documentation, and even treatment plenty of ear, nose and throat diseases Key words: Flexible Endoscope, Otorhinolaryngology, Indication

FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI

Yıl 2000, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

Fleksibl fiberoptik nazofaringolaringoskop, tek bir enstrümanla kulak, burun, nazofarenks, hipofarenks ve larenksindeğerlendirilebilmesini sağlayan bir cihazdır.İlk defa 1975yılında kulak burun boğaz kliniklerinde kullanılmaya başlanmış ve günümüze kadar geçen süre İçerisinde giderek artan bir endikasyon yelpazesine sahip olmuştur. Birçok Kulak Burun Boğaz hastalıklarının tanısında, dökümante edilmesinde, hatta bazen tedavisinde de kullanılabilen, pratik ve uygulama kolaylığı olan bir dhaz olması nedeniyle konvansiyonei yöntemlere ve rigı't endoskopiye göre daha üstündür. Anahtar kelimeler: Fleksibl Endoskop, Otorlnolarlngolojl, Endikasyon

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Tayyar Kalcıoglu Bu kişi benim

Murat Cem Miman Bu kişi benim

Tamer Erdem Bu kişi benim

Mustafa Akarçay Bu kişi benim

İbrahim Aladag Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 7 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kalcıoglu, M. T., Miman, M. C., Erdem, T., Akarçay, M., vd. (2000). FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 7(4).
AMA Kalcıoglu MT, Miman MC, Erdem T, Akarçay M, Aladag İ. FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Ağustos 2000;7(4).
Chicago Kalcıoglu, M. Tayyar, Murat Cem Miman, Tamer Erdem, Mustafa Akarçay, ve İbrahim Aladag. “FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7, sy. 4 (Ağustos 2000).
EndNote Kalcıoglu MT, Miman MC, Erdem T, Akarçay M, Aladag İ (01 Ağustos 2000) FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7 4
IEEE M. T. Kalcıoglu, M. C. Miman, T. Erdem, M. Akarçay, ve İ. Aladag, “FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 7, sy. 4, 2000.
ISNAD Kalcıoglu, M. Tayyar vd. “FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7/4 (Ağustos 2000).
JAMA Kalcıoglu MT, Miman MC, Erdem T, Akarçay M, Aladag İ. FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2000;7.
MLA Kalcıoglu, M. Tayyar vd. “FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 7, sy. 4, 2000.
Vancouver Kalcıoglu MT, Miman MC, Erdem T, Akarçay M, Aladag İ. FLEKSİBL ENDOSKOPİ VE KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARINDA KULLANIMI. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2000;7(4).