BibTex RIS Kaynak Göster

PILOMATRICOMA: A RETROSPECTIVE STUDY

Yıl 2000, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Amaç: Anabilim Dalı'mızda pilomatrikoma tanısı alan 32 olgunun histolojik ve klinik özelliklerini gözden geçirmeyi amaçladık. Materyal ve Metot: Bu çalışmada, 1984-1999 yılları arasında Dide Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı 'nda pilomatrikoma tanısı alan 32 olgu sunuldu. Bulgular: Ortalama yaşı 27.43 olup, olguların çoğunluğu üçüncü dekaddaydı. Olgulardan birinde perforasyon izlendi. Histopatolojik olarak pilomatrikomanın en önemli özelliği hayalet hücreleridir. Baş, boyun ve üst ekstremitelerin en sık yerleşim yeri olduğunu izledik. Sonuç: KUnik olarak pilomatrikoma diğer lezyonlarla kolaylıkla karışabilmektedir. Anahtar kelimeler: Deri, pilomatrikoma, kalsifiye epitelioma, malherbe

PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma

Yıl 2000, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Objectives: The purpose of this study is to review the clinical and histologic features of pilomatricomas diagnosed in our department. Materials and Methods: In this study, 32 patients with pilomatricoma diagnosed at Pathology Department of Dide University Medical Faculty, during the period 1984-1999 are presented. Findings: The mean age was 27.43 years and the majority of the cases occurred in the third decade of life. One of our cases was perforating pilomatricoma. Histopathologically, the most important feature of pilomatricoma was shadow cells (ghost cells). We observed that the most common sites were head, neck and upper limb. Conclusions: Pilomatricoma can be easily confused clinically with other lesions. Key words: Skin, pilomatricoma, calcifying epithelioma ofmalherbe

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Kemal Uzunlar Bu kişi benim

Fahri Yılmaz Bu kişi benim

Mehmet Özaydın Bu kişi benim

Mehmet Harman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Uzunlar, A. K., Yılmaz, F., Özaydın, M., Harman, M. (2000). PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 7(2).
AMA Uzunlar AK, Yılmaz F, Özaydın M, Harman M. PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Nisan 2000;7(2).
Chicago Uzunlar, Ali Kemal, Fahri Yılmaz, Mehmet Özaydın, ve Mehmet Harman. “PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7, sy. 2 (Nisan 2000).
EndNote Uzunlar AK, Yılmaz F, Özaydın M, Harman M (01 Nisan 2000) PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7 2
IEEE A. K. Uzunlar, F. Yılmaz, M. Özaydın, ve M. Harman, “PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 7, sy. 2, 2000.
ISNAD Uzunlar, Ali Kemal vd. “PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7/2 (Nisan 2000).
JAMA Uzunlar AK, Yılmaz F, Özaydın M, Harman M. PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2000;7.
MLA Uzunlar, Ali Kemal vd. “PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 7, sy. 2, 2000.
Vancouver Uzunlar AK, Yılmaz F, Özaydın M, Harman M. PHomatrikoma: Bir retrospektifçalışma. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2000;7(2).