BibTex RIS Kaynak Göster

Urinary incontinence prevelance among adult women in the area of yeşilyurt health center

Yıl 2000, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 01.02.2000

Öz

Objectives: The aim of this cross-sectional study was to determine the prevalence of urinary incontinence among women aged 20 and over in Yeşilyurt Town. Material and Methods: 459 women were interviewed. Information was collected on menopausal status, childbirth, constipation, diabetes mellitus, gynecologic operation history, body height and weight and smoking. Results: The prevalence of urinary incontinence was determined 49.7% among women aged 20 and over. The statistical analysis consisted of chi-square test and multiple logistic regressions. Conclusion: Incontinence status was significantly related to age, parity, obesity and constipation. Key words: urinary incontinence, women, risk factors, obesity, cross-sectional study

MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER

Yıl 2000, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 01.02.2000

Öz

Amaç: Kesitsel nitelikte olan bu çalışmada; Yeşilyurt ilçesindeki 20 yaş ve üzerindeki kadınlarda üriner inkontinans prevalansını saptamak amaçlanmıştır. Materyal ve Metot: Dört yüz elli dokuz kadınla görüşülerek; menapoz durumu, doğum sayısı, kabızlık, diyabet, jinekolojik ameliyat, boy, kilo ve sigara içimi hakkında bilgi toplanmıştır. Bulgular: Yirmi yaş ve üzeri kadınlarda üriner inkontinans prevalansı %49.7 olarak saptanmıştır. İstatistiksel olarak ki-kare ve multipl lojistik regresyon analizi uygulanmıştır. Sonuç: İnkontinansla, yaş, doğum, kabızlık ve şişmanlık arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Anahtar kelimeler: üriner inkontinans, kadınlar, risk faktörleri, şişmanlık, kesitsel çalışma

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülsen Güneş Bu kişi benim

Ali Güneş Bu kişi benim

Erkan Pehlivan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Güneş, G., Güneş, A., & Pehlivan, E. (2000). MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 7(1).
AMA Güneş G, Güneş A, Pehlivan E. MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 2000;7(1).
Chicago Güneş, Gülsen, Ali Güneş, ve Erkan Pehlivan. “MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7, sy. 1 (Şubat 2000).
EndNote Güneş G, Güneş A, Pehlivan E (01 Şubat 2000) MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7 1
IEEE G. Güneş, A. Güneş, ve E. Pehlivan, “MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 7, sy. 1, 2000.
ISNAD Güneş, Gülsen vd. “MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 7/1 (Şubat 2000).
JAMA Güneş G, Güneş A, Pehlivan E. MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2000;7.
MLA Güneş, Gülsen vd. “MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 7, sy. 1, 2000.
Vancouver Güneş G, Güneş A, Pehlivan E. MALATYA YEŞİLYURT SAĞLIK OCAĞI BÖLGESİNDEKİ ERİŞKİN KADINLARDA ÜRİNER İNKONTİNANS PREVALANSI VE ETKİLİ FAKTÖRLER. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 2000;7(1).