BibTex RIS Kaynak Göster

Efficacy And Tolerability Of Modobemide In Patients With Depression

Yıl 1999, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 01.06.1999

Öz

We evaluated the efficacy and tolerability of mociobemide, a new reversibie MAOI in 30 patients with depression . The patients were evaiuated dinically, and HRSD and SDS scores were obtained on days 0, 7, 15, 30, and 45. In terms of mean HRSD and SDS total scores, improvement tended to begin on lE>h day. Efficacy was judged to be 'very good' or 'good' in 29 of 30 patients at the end of the treatment. Daily mean effective dosage of the drug was 450±118 mg. Insomnia occurred in two patients. Hypomania was another adverse effect which was observed in one patient. Key words: Mociobemide, tolerability, manic svvitch

MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*

Yıl 1999, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 01.06.1999

Öz

Bu çalışmada yeni ve seçici bir monoamino oksidaz inhibitörü (MAOI) olarak tanıtıları moklobemidin depresyonlu 30 hastadaki etkinliği ve yan etkileri incelendi. Hastalar tedaviden önce ve 7., 15., 30., 45. Günlerde değerlendirildi. Değerlendirmelerde klinik görüşme He birlikte Hamiiton Depresyon Derecelendirme Ölçeği (HDDÖ) ve Zung'un Depresyonda Kendini Değerlendirme Ölçeği (SDS) kullanılarak klinik etkinlik, ayrıca fizik muayene ve laboratuar incelemeleri ile de yan etkiler araştırıldı. Bu araştırmada moklobemidin günlük ortalama etkili dozunun 450±118 mg olduğu görüldü. Tedavinin 15. gününden başlayarak HDDÖ ve SDS skorlarında istatistiksel olarak anlamlı düşmeler gözlenirken, 45 günlük tedavi süresinin sonunda çalışmaya alınmış olan 30 hastanın 29'unda yeterli düzeyde iyileşme ve kullanılan değerlendirme ölçek puanlarında anlamlı düzeyde azalma gözlendi. İki hastada iiaca bağlı olduğu düşünülen uykusuzluk, bir hastada tedavinin 50.gününde ortaya çıkan hipomani gözlendi. Anahtar kelimeler: Moklobemid, depresyon, antidepresan etkinlik, yan etki, manik kayma

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. M. Erkan ÖZCAN Dr. Ramiz BANOĞLU D Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Aydın, D. M. E. Ö. . D. R. B. . D. (1999). MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 6(3).
AMA Aydın DMEÖDRBD. MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 1999;6(3).
Chicago Aydın, Dr. M. Erkan ÖZCAN Dr. Ramiz BANOĞLU D. “MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6, sy. 3 (Haziran 1999).
EndNote Aydın DMEÖDRBD (01 Haziran 1999) MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6 3
IEEE D. M. E. Ö. . D. R. B. . D. Aydın, “MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 6, sy. 3, 1999.
ISNAD Aydın, Dr. M. Erkan ÖZCAN Dr. Ramiz BANOĞLU D. “MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6/3 (Haziran 1999).
JAMA Aydın DMEÖDRBD. MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1999;6.
MLA Aydın, Dr. M. Erkan ÖZCAN Dr. Ramiz BANOĞLU D. “MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 6, sy. 3, 1999.
Vancouver Aydın DMEÖDRBD. MOKLOBEMİDİN DEPRESYONLU HASTALARDAKİ ETKİNLİĞİ VE YAN ETKİLERİ*. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1999;6(3).