BibTex RIS Kaynak Göster

EVALUATION OF SERUM FERRITIN LEVEL AS A DIAGNOSTIC MARKER IN STILL S DISEASE: A CASE REPORT

Yıl 1999, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

Still's disease (SD) is an acute systemic inflammatory disorder characterized by a triad of spiking fever, skin rash and polyarthritis. Hyperferritinemia is one of the major laboratory findings. A markedly increased serum ferritin level can be used not only as an indicator of disease activity but also as a diagnostic marker of the disease. We report the case of a 15-year-old girl who was admitted to the hospital because of worsening joint pain and fever and diagnosed as SD. Key words: Still's disease, ferritin, diagnosis

Stili hastalığı tanısında bir belirleyici olarak serum ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: olgu sunumu

Yıl 1999, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

Ateş, cilt döküntüsü ve poliartrit ile seyreden Still hastalığı (SD), akut sistemik inflamatuar bir hastalıktır. Hiperferritinemi önemli laboratuvar bulgularından biridir. Serum ferritin düzeyinin aşırı artışı, hem hastalık aktivitesinin göstergesi hem de tanı kriteri olarak kullanılabilir. Bu vaka sunumunda eklem ağrısı ve yüksek ateş nedeniyle hastanemize başvuran ve SD tanısı konulan 15 yaşında bir olgu sunuldu. Anahtar kelimeler: Stili hastalığı, ferritin, tanı

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ramazan Sarı Bu kişi benim

MD Alper Sevinç Bu kişi benim

MD Cevher Özcan Bu kişi benim

MD Süleyman Büyükberber Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sarı, R., Sevinç, M. A., Özcan, M. C., Büyükberber, M. S. (1999). Stili hastalığı tanısında bir belirleyici olarak serum ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: olgu sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 6(2).
AMA Sarı R, Sevinç MA, Özcan MC, Büyükberber MS. Stili hastalığı tanısında bir belirleyici olarak serum ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: olgu sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Nisan 1999;6(2).
Chicago Sarı, Ramazan, MD Alper Sevinç, MD Cevher Özcan, ve MD Süleyman Büyükberber. “Stili hastalığı tanısında Bir Belirleyici Olarak Serum Ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6, sy. 2 (Nisan 1999).
EndNote Sarı R, Sevinç MA, Özcan MC, Büyükberber MS (01 Nisan 1999) Stili hastalığı tanısında bir belirleyici olarak serum ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: olgu sunumu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6 2
IEEE R. Sarı, M. A. Sevinç, M. C. Özcan, ve M. S. Büyükberber, “Stili hastalığı tanısında bir belirleyici olarak serum ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: olgu sunumu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 6, sy. 2, 1999.
ISNAD Sarı, Ramazan vd. “Stili hastalığı tanısında Bir Belirleyici Olarak Serum Ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 6/2 (Nisan 1999).
JAMA Sarı R, Sevinç MA, Özcan MC, Büyükberber MS. Stili hastalığı tanısında bir belirleyici olarak serum ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: olgu sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1999;6.
MLA Sarı, Ramazan vd. “Stili hastalığı tanısında Bir Belirleyici Olarak Serum Ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: Olgu Sunumu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 6, sy. 2, 1999.
Vancouver Sarı R, Sevinç MA, Özcan MC, Büyükberber MS. Stili hastalığı tanısında bir belirleyici olarak serum ferritin düzeyinin değerlendirilmesi: olgu sunumu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1999;6(2).