BibTex RIS Kaynak Göster

COMPLEX PARTIAL SEIZURE-INDUCED TRANSIENT MAGNETIC RESONANCE CHANGE IN SLE AS FIRST MANIFESTATION

Yıl 1998, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

We report a case of woman with SLE (systemic lupus erythematosus) woman with transient abnormalities on magnetic resonance imaging (MRI) associated with partial status epilepticus (SE). Her first clinical signs were complex partial seizure, with temporal maximum on ictal EEG. Intensity of the left temporal lobe was increased on MRI T2 during SE, but neuroimaging was normal two months later. Focal cerebral MRI abnormalities consistent with cerebral edema may be due to partial status epilepticus. In a patient with neuropsychiatric SLE, especially with suspicious seizures with clinical and EEG changes should be correlated with MRI. Key words: Magnetic resonance imaging, status epilepticus, partial epilepsy, cerebral edema, systemic lupus erythematosus.

SLE de ilk manifestasyon olarak kompleks parsiye! nöbetin ortaya çıkardığı geçici manyetik rezonans değişikliği

Yıl 1998, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

Bu yazıda parsiyel status epileptikus (SE) He ilişkili geçici manyetik rezonans görüntüleme (MRG) anormallikleri olan SLE (Sistem/k Lupus Eritrematosis)'H bir kadın olgusunu sunmaktayız. İlk klinik belirtisi iktal EEGde temporal maksimum ile beraber kompleks parsiyel nöbetti. Sol temporal lobun intensitesi T2 ağırlıklı MR görüntülerinde artmıştı, fakat iki ay sonraki nörogörüntüleme normaldi. Serebral ödemle uyumlu fokal serebral MRG anormallikleri parsiyel status epileptikus yüzünden meydana çıkmış olabilir. Nöropsikiyatrik SLE'si olan, özellikle klinik ve EEG ile şüpheli nöbetleri olan, hastada değişiklikler MRG ile korrele edilmelidir. Anahtar kelimeler: Manyetik rezonans görüntüleme, status epileptikus, parsiyel epilepsi, serebral ödem, sistem/k lupus eritrematosis

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Bölük Bu kişi benim

Md Kaya Saraç Bu kişi benim

Md Sinem Kalı Bu kişi benim

Md Cemal Özcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 5 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Bölük, A., Saraç, M. . K., Kalı, M. . S., Özcan, M. . C. (1998). SLE de ilk manifestasyon olarak kompleks parsiye! nöbetin ortaya çıkardığı geçici manyetik rezonans değişikliği. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 5(4).
AMA Bölük A, Saraç MK, Kalı MS, Özcan MC. SLE de ilk manifestasyon olarak kompleks parsiye! nöbetin ortaya çıkardığı geçici manyetik rezonans değişikliği. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Ağustos 1998;5(4).
Chicago Bölük, Ayhan, Md Kaya Saraç, Md Sinem Kalı, ve Md Cemal Özcan. “SLE De Ilk Manifestasyon Olarak Kompleks Parsiye! Nöbetin Ortaya çıkardığı geçici Manyetik Rezonans değişikliği”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5, sy. 4 (Ağustos 1998).
EndNote Bölük A, Saraç MK, Kalı MS, Özcan MC (01 Ağustos 1998) SLE de ilk manifestasyon olarak kompleks parsiye! nöbetin ortaya çıkardığı geçici manyetik rezonans değişikliği. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5 4
IEEE A. Bölük, M. . K. Saraç, M. . S. Kalı, ve M. . C. Özcan, “SLE de ilk manifestasyon olarak kompleks parsiye! nöbetin ortaya çıkardığı geçici manyetik rezonans değişikliği”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 5, sy. 4, 1998.
ISNAD Bölük, Ayhan vd. “SLE De Ilk Manifestasyon Olarak Kompleks Parsiye! Nöbetin Ortaya çıkardığı geçici Manyetik Rezonans değişikliği”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5/4 (Ağustos 1998).
JAMA Bölük A, Saraç MK, Kalı MS, Özcan MC. SLE de ilk manifestasyon olarak kompleks parsiye! nöbetin ortaya çıkardığı geçici manyetik rezonans değişikliği. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1998;5.
MLA Bölük, Ayhan vd. “SLE De Ilk Manifestasyon Olarak Kompleks Parsiye! Nöbetin Ortaya çıkardığı geçici Manyetik Rezonans değişikliği”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 5, sy. 4, 1998.
Vancouver Bölük A, Saraç MK, Kalı MS, Özcan MC. SLE de ilk manifestasyon olarak kompleks parsiye! nöbetin ortaya çıkardığı geçici manyetik rezonans değişikliği. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1998;5(4).