BibTex RIS Kaynak Göster

SERUM IMMUNOGLOBULINS AND COMPLEMENT LEVELS IN PATIENTS WITH ATOPIC DERMATITIS

Yıl 1998, Cilt: 5 Sayı: 3, - , 01.06.1998

Öz

controls. There was no correlation between scorad index and the serum IgG, IgM, and IgE levels, but the negat ve correlat on between scorad ndex and the serum IgA and C3 levels and positive correlation between scorad index and the serum C4 levels. This findings suggest that immunoglobulins and complement system participates in inflammatory process in atopic dermatitis. Key words: severity scoring of atopic dermatitis, immunoglobulins, complements

Atopik dermatitli hastalarda serum immunoglobulin ve komplement düzeyleri

Yıl 1998, Cilt: 5 Sayı: 3, - , 01.06.1998

Öz

Bu çalışmada, atopik dermatitde immünolojik faktörlerin patolojik rolünün araştırmak için, serum immünoglobulin ve kompleman seviyeleri ve bu parametrelerin atopik dermatitin şiddet skoru (scorad indeksi) arasındaki korelasyonlar araştırıldı. Atopik dermatitli hastalar ile kontroller arasında serum IgA, IgM, IgE ve C4 seviyeleri açısından fark bulunmadı. Fakat C3 ve IgG seviyeleri hastalarda düşük idi. Scorad indeksi ile serum IgG, IgM, IgE sev yeler arasında korelasyon yoktu, fakat scorad ndeks le IgA ve C3 sev yeler arasında negat f korelasyonlar ve scorad ndeks le serum C4 seviyesi arasında pozitif korelasyon bulundu. Bu bulgular gösterirki immünoglobulinler ve kompleman sistemi atopik dermatitdeki inflamatuar proseste yer almaktadır. Anahtar kelimeler: Atopik dermatitin ciddiyet skorlaması, mmunoglobul nler, komplement

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şenol Dane Bu kişi benim

Teoman Erdem Bu kişi benim

Vedat Ertunç Bu kişi benim

Lalenur Dane Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Dane, Ş., Erdem, T., Ertunç, V., Dane, L. (1998). Atopik dermatitli hastalarda serum immunoglobulin ve komplement düzeyleri. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 5(3).
AMA Dane Ş, Erdem T, Ertunç V, Dane L. Atopik dermatitli hastalarda serum immunoglobulin ve komplement düzeyleri. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 1998;5(3).
Chicago Dane, Şenol, Teoman Erdem, Vedat Ertunç, ve Lalenur Dane. “Atopik Dermatitli Hastalarda Serum Immunoglobulin Ve Komplement düzeyleri”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5, sy. 3 (Haziran 1998).
EndNote Dane Ş, Erdem T, Ertunç V, Dane L (01 Haziran 1998) Atopik dermatitli hastalarda serum immunoglobulin ve komplement düzeyleri. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5 3
IEEE Ş. Dane, T. Erdem, V. Ertunç, ve L. Dane, “Atopik dermatitli hastalarda serum immunoglobulin ve komplement düzeyleri”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 5, sy. 3, 1998.
ISNAD Dane, Şenol vd. “Atopik Dermatitli Hastalarda Serum Immunoglobulin Ve Komplement düzeyleri”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5/3 (Haziran 1998).
JAMA Dane Ş, Erdem T, Ertunç V, Dane L. Atopik dermatitli hastalarda serum immunoglobulin ve komplement düzeyleri. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1998;5.
MLA Dane, Şenol vd. “Atopik Dermatitli Hastalarda Serum Immunoglobulin Ve Komplement düzeyleri”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 5, sy. 3, 1998.
Vancouver Dane Ş, Erdem T, Ertunç V, Dane L. Atopik dermatitli hastalarda serum immunoglobulin ve komplement düzeyleri. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1998;5(3).