BibTex RIS Kaynak Göster

The celiac trunk and its branches

Yıl 1997, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

The variations of the celiac trunk and its main branches which are constantly observed in the dissection of cadavers show a distinct tendency to group themselves into definite anatomic types. This paper contains the classification of the celiac trunk, based on the origin and distribution of the common hepatic, splenic and left gastric arteries and variations of them and their respective branches. [Journal of Turgut Ozal Medical Center 1997;4(3):350-359] Key words: Celiac trunk, common hepatic artery, splenic artery (lienal artery), left gastric artery

Truncus Coeliacus ve Dalları

Yıl 1997, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

Truncus coeliacus ve ana dallarının varyasyonları, kadavra diseksiyonları sırasında daima izlenmekte ve belirgin anatomik tipler şeklinde gruplanma eğilimi göstermektedirler. Bu makale truncus coeliacus'un ana dalları olan a.hepatica communis, a.splenica ve a.gastrica sinistra'nın başlangıçları ve dağılımları temel alınarak, truncus coeliacus'un dallarının sınıflamasını ve bu arterler ile ilgili varyasyonlarını içerir. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1997;4(3):350-359] Anahtar Kelimeler': Truncus coeliacus, a.hepatica communis, a.splenica (a.lienalis), a.gastrica sinistra

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. A. Oya Sağıroğlu Bu kişi benim

Dr. Sacide Karakaş Bu kişi benim

Dr. Murat Ögetürk Bu kişi benim

Dr. Aymelek Çetin Bu kişi benim

Dr. Gülru Esen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Sağıroğlu, D. A. O., Karakaş, D. S., Ögetürk, D. M., Çetin, D. A., vd. (1997). Truncus Coeliacus ve Dalları. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 4(3).
AMA Sağıroğlu DAO, Karakaş DS, Ögetürk DM, Çetin DA, Esen DG. Truncus Coeliacus ve Dalları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 1997;4(3).
Chicago Sağıroğlu, Dr. A. Oya, Dr. Sacide Karakaş, Dr. Murat Ögetürk, Dr. Aymelek Çetin, ve Dr. Gülru Esen. “Truncus Coeliacus Ve Dalları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4, sy. 3 (Haziran 1997).
EndNote Sağıroğlu DAO, Karakaş DS, Ögetürk DM, Çetin DA, Esen DG (01 Haziran 1997) Truncus Coeliacus ve Dalları. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4 3
IEEE D. A. O. Sağıroğlu, D. S. Karakaş, D. M. Ögetürk, D. A. Çetin, ve D. G. Esen, “Truncus Coeliacus ve Dalları”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 4, sy. 3, 1997.
ISNAD Sağıroğlu, Dr. A. Oya vd. “Truncus Coeliacus Ve Dalları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4/3 (Haziran 1997).
JAMA Sağıroğlu DAO, Karakaş DS, Ögetürk DM, Çetin DA, Esen DG. Truncus Coeliacus ve Dalları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1997;4.
MLA Sağıroğlu, Dr. A. Oya vd. “Truncus Coeliacus Ve Dalları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 4, sy. 3, 1997.
Vancouver Sağıroğlu DAO, Karakaş DS, Ögetürk DM, Çetin DA, Esen DG. Truncus Coeliacus ve Dalları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1997;4(3).