BibTex RIS Kaynak Göster

Çocukluk çağında jugular flebektazi: bir vaka raporu

Yıl 1997, Cilt: 4 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

Çocuklarda nadir görülen bir antite olan external jugular flebektazili bir vaka sunulmuştur. Boyun kitlelerinin ayırıcı tanısında akla gelmesi önemlidir. Renkli Doppler ultrasonografi basit ve geçerli bir tanı metodudur. Dahil olan segmentin cerrahi olarak çıkartılması uygulanmıştır. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1997;4(1):107-108] Anahtar Kelimeler': Vasküler anomaliler, boyun kitleleri, cerrahi

Jugular Phlebectasia in Children : A Case Report

Yıl 1997, Cilt: 4 Sayı: 1, - , 01.02.1997

Öz

The authors report on a case with external jugular phlebectasia which is a rare entity in children. It is important to include it in the differential diagnosis of neck masses in children. Colour-doppler ultrasonography is a simple and valid diagnostic method to distinguish this pathology. Surgical removal of the involved segment was performed. [Journal of Turgut Ozal Medical Center 1997;4(1):107-108] Key words: Vascular anomalies, neck masses

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. Mehmet Demircan Bu kişi benim

Dr. M. Harun Gursoy Bu kişi benim

Dr. Sema Uguralp Bu kişi benim

Dr. Mustafa Aydinç Bu kişi benim

Dr. Bahar Müezzinoglu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demircan, D. M., Gursoy, D. M. H., Uguralp, D. S., Aydinç, D. M., vd. (1997). Çocukluk çağında jugular flebektazi: bir vaka raporu. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 4(1).
AMA Demircan DM, Gursoy DMH, Uguralp DS, Aydinç DM, Müezzinoglu DB. Çocukluk çağında jugular flebektazi: bir vaka raporu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 1997;4(1).
Chicago Demircan, Dr. Mehmet, Dr. M. Harun Gursoy, Dr. Sema Uguralp, Dr. Mustafa Aydinç, ve Dr. Bahar Müezzinoglu. “Çocukluk çağında Jugular Flebektazi: Bir Vaka Raporu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4, sy. 1 (Şubat 1997).
EndNote Demircan DM, Gursoy DMH, Uguralp DS, Aydinç DM, Müezzinoglu DB (01 Şubat 1997) Çocukluk çağında jugular flebektazi: bir vaka raporu. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4 1
IEEE D. M. Demircan, D. M. H. Gursoy, D. S. Uguralp, D. M. Aydinç, ve D. B. Müezzinoglu, “Çocukluk çağında jugular flebektazi: bir vaka raporu”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 4, sy. 1, 1997.
ISNAD Demircan, Dr. Mehmet vd. “Çocukluk çağında Jugular Flebektazi: Bir Vaka Raporu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4/1 (Şubat 1997).
JAMA Demircan DM, Gursoy DMH, Uguralp DS, Aydinç DM, Müezzinoglu DB. Çocukluk çağında jugular flebektazi: bir vaka raporu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1997;4.
MLA Demircan, Dr. Mehmet vd. “Çocukluk çağında Jugular Flebektazi: Bir Vaka Raporu”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 4, sy. 1, 1997.
Vancouver Demircan DM, Gursoy DMH, Uguralp DS, Aydinç DM, Müezzinoglu DB. Çocukluk çağında jugular flebektazi: bir vaka raporu. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1997;4(1).