BibTex RIS Kaynak Göster

The relation of serum Lp (a) levels and Glascow coma score in cerebrovascular disease

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

In this study, we analyzed the relationship of serum lipoprotein (a) levels and initial Glasgow coma score (GCS) of246 patients with cerebrovascular disease (CVD). The correlation between atherosclerosis and serum lipids are well known. This condition has been clearly demonstrated in coronary artery disease but no correlation could be found in CVD. In recent years, many studies were reported that Lp (a) is closely similar to plasminogen and has atherogenic potential. In this study, we observed that there is no statistically difference between serum Lp (a) levels and GCS at the post-stroke period. We also observed that serum Lp (a) levels are not valuable for predicting the outcome in patients with stroke. [Journal of Turgut Ozal Medical Center 1996;3(2):89-92] Key words: Lipoprotein (a), cerebrovascular disease, Glasgow coma score

Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı ile Lipoprotein (a) İlişkisi

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

Bu çalışmada, klinik ve radyolojik incelemelerle serebrovasküler hastalık (SVH) tanısı alarak kliniğimizce izlenen 246 olguda lipoprotein (a) [Lp (a)]değerleri ve başvuru anındaki Glasgow koma puanı (GKP) arasındaki ilişki araştırıldı. Son yıllarda, plazminojenle yakın benzerliği olan ve aterojenik potansiyeli bulunan Lp (a) ile ilgili olarak pek çok çalışma yapılmıştır. Biz bu çalışmada inme sonrası akut dönemde serum Lp (a) düzeyleri ile GKP arasında anlamlı bir ilişki bulunmadığını ve prognoz tahmininde değerli olmadığını gözledik. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1996;3(2):89-92] Anahtar kelimeler: Lipoprotein (a), serebrovasküler hastalık, Glasgow koma puanı

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. Atilla İlhan Bu kişi benim

Dr. Zekeriya Alioğlu Bu kişi benim

Dr. Mustafa Adanır Bu kişi benim

Dr. Mehmet Özmenoğlu Bu kişi benim

Dr. Asım Örem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA İlhan, D. A., Alioğlu, D. Z., Adanır, D. M., Özmenoğlu, D. M., vd. (1996). Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı ile Lipoprotein (a) İlişkisi. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 3(2).
AMA İlhan DA, Alioğlu DZ, Adanır DM, Özmenoğlu DM, Örem DA. Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı ile Lipoprotein (a) İlişkisi. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Nisan 1996;3(2).
Chicago İlhan, Dr. Atilla, Dr. Zekeriya Alioğlu, Dr. Mustafa Adanır, Dr. Mehmet Özmenoğlu, ve Dr. Asım Örem. “Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı Ile Lipoprotein (a) İlişkisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3, sy. 2 (Nisan 1996).
EndNote İlhan DA, Alioğlu DZ, Adanır DM, Özmenoğlu DM, Örem DA (01 Nisan 1996) Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı ile Lipoprotein (a) İlişkisi. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3 2
IEEE D. A. İlhan, D. Z. Alioğlu, D. M. Adanır, D. M. Özmenoğlu, ve D. A. Örem, “Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı ile Lipoprotein (a) İlişkisi”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 3, sy. 2, 1996.
ISNAD İlhan, Dr. Atilla vd. “Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı Ile Lipoprotein (a) İlişkisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3/2 (Nisan 1996).
JAMA İlhan DA, Alioğlu DZ, Adanır DM, Özmenoğlu DM, Örem DA. Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı ile Lipoprotein (a) İlişkisi. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3.
MLA İlhan, Dr. Atilla vd. “Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı Ile Lipoprotein (a) İlişkisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 3, sy. 2, 1996.
Vancouver İlhan DA, Alioğlu DZ, Adanır DM, Özmenoğlu DM, Örem DA. Serebrovasküler Hastalıklarda Glasgow Koma Puanı ile Lipoprotein (a) İlişkisi. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3(2).