BibTex RIS Kaynak Göster

Flow cytometric immunophenotyping in the evaluation and diagnosis of leukemias and lymphomas

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

Surface membran antigen analysis (immunophenotyping) and DNA content analysis are the two most common applications offlow cytometry in oncology field. Surface membrane antigen analysis is used in the diagnosis and classification of leukemias and lymphomas. Flow cytometric immunophenotyping is helpful for monitoring of patients and also has prognostic value. The technology of flow cytometry and monoclonal antibody have added new dimensions in the evaluation of leukemias and lymphomas. In this study immunophenotypic features of hematologic malignancies are reviewed. [Journal of Turgut Ozal Medical Center 1996;3(2):130-136] Key words: Flow cytometry, immunophenotyping, leukemia, lymphoma

Lösemi ve Lenfomaların İrdelenmesi ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

Yüzey membran antijen analizi (immünfenotiplendirme) ve DNA içerik analizi, onkoloji alanında flow sitometrinin en yaygın iki kullanım şeklidir. Yüzey membran antijen analizi lösemi ve lenfomaların teşhisinde ve sınıflandırılmasında kullanılmaktadır. Flow sitometrik immünfenotiplendirme hastaların takibinde faydalıdır ve prognostik değere sahiptir. Flow sitometri ve monoklonal antikor teknolojisi lösemi ve lenfomaların değerlendirilmesinde yeni boyutlar kazandırmıştır. Bu çalışmada hematolojik malignitelerin immünfenotip özellikleri gözden geçirilmiştir. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1996;3(2):130-136] Anahtar kelimeler: Flow sitometri, immünfenotiplendirme, lösemi, lenfoma.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Lösemi ve Lenfomaların İrdelenmesi ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini. (1996). Journal of Turgut Ozal Medical Center, 3(2).
AMA Lösemi ve Lenfomaların İrdelenmesi ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Nisan 1996;3(2).
Chicago “Lösemi Ve Lenfomaların İrdelenmesi Ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3, sy. 2 (Nisan 1996).
EndNote (01 Nisan 1996) Lösemi ve Lenfomaların İrdelenmesi ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3 2
IEEE “Lösemi ve Lenfomaların İrdelenmesi ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 3, sy. 2, 1996.
ISNAD “Lösemi Ve Lenfomaların İrdelenmesi Ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3/2 (Nisan 1996).
JAMA Lösemi ve Lenfomaların İrdelenmesi ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3.
MLA “Lösemi Ve Lenfomaların İrdelenmesi Ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 3, sy. 2, 1996.
Vancouver Lösemi ve Lenfomaların İrdelenmesi ve Teşhisinde Flow Sitometrik İmmün Tip Tayini. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3(2).