BibTex RIS Kaynak Göster

The application of DNA content and proliferation activity measurements with lion cytometry as prognostic factor in oncology field

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Flow Cytometry (FC) is a technique that gives permission to measure several cellular features in a short time. FC has diagnostic and prognostic importance in oncology field. The measurement DNA content and proliferation activity is very easy with FC. In general aneuploid cell populations as well as diploid cell populations with a high proliferative component (S+ G2M) correlate with a more adverse prognosis in a number of malignancies. In this study the relationship between DNA content proliferation activity and prognosis on different cancer types are reviewed. Key words: Flow cytometry, DNA content, proliferative index, human cancer

Flovv Sitometri ile DNA İçerik ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Flow Sitometri bir çok hücresel özelliği, kısa bir zamanda, objektif olarak ölçmeye izin veren bir tekniktir. Onkoloji alanında Flow Sitometri diagnostik ve prognostik öneme sahiptir. Flow Sitometri He DNA içerik ve proliferasyon aktivitesi ölçümleri yapmak oldukça kolaydır. Genel olarak anöploid hücre popülasyonları veya yüksek proliferasyon komponentU (S-+G2M) diploid hücre popülasyonları malign olguların çoğunda kötü prognozla korelasyon göstermektedir. Bu çalışmada değişik kanser tiplerinde DNA içeriği ve proliferasyon aktiviteleri ve prognoz arasındaki ilişki yeniden gözden geçirilmiştir. Anahtar kelimeler: Flow Sitometri, DNA içeriği, proliferasyon indeksi, prognoz, kanser

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. Abdullah Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aydın, D. A. (1996). Flovv Sitometri ile DNA İçerik ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 3(1).
AMA Aydın DA. Flovv Sitometri ile DNA İçerik ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 1996;3(1).
Chicago Aydın, Dr. Abdullah. “Flovv Sitometri Ile DNA İçerik Ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Aydın DA (01 Şubat 1996) Flovv Sitometri ile DNA İçerik ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3 1
IEEE D. A. Aydın, “Flovv Sitometri ile DNA İçerik ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 3, sy. 1, 1996.
ISNAD Aydın, Dr. Abdullah. “Flovv Sitometri Ile DNA İçerik Ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3/1 (Şubat 1996).
JAMA Aydın DA. Flovv Sitometri ile DNA İçerik ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3.
MLA Aydın, Dr. Abdullah. “Flovv Sitometri Ile DNA İçerik Ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 3, sy. 1, 1996.
Vancouver Aydın DA. Flovv Sitometri ile DNA İçerik ve Proliferasyon Aktivitesi Ölçümlerinin Prognostik Faktör Olarak Onkoloji Alanında Uygulanması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3(1).