BibTex RIS Kaynak Göster

Poisoning in Forensic Medicine and Toxicological Analysis Methods

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

In this report, recent literature on poisoning are reviewed and in addition to classical toxicological methods, new, specific, practical, rapid and reliable methods are discussed. Poisoning is of interest to many and particularly to physicians. Furthermore, public awareness and the level of education about poisoning need be heightened and awareness campaigns need be conducted on this matter. Key words: Poisoning, analytic toxicological methods, forensic medicine.

Adli tıp da zehirlenmeler ve bazı toksikolojik analiz ınetodları

Yıl 1996, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Bu derlemede; zehirlenmeler irdelenmekte ve bu konudaki klasik toksikolojik yöntemlere ek olarak, spesifik, hızlı, pratik ve güvenilir yeni yöntemlerden söz edilmektedir. Hekimler başta olmak üzere herkesin, toplum sağlığı yönünden önemli görülen bu potansiyel tehlikeye gereken önemi vermesi, toplumun zehirlenme konusundaki bilgilerinin geliştirilmesine ve eğitimine hassassiyet göstermesi gerekmektedir. Anahtar kelimeler: Zehirlenme, analitik toksikoloji metodları, adli tıp.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. H.ergin Dülger Bu kişi benim

Dr. M.ziya Doymaz Bu kişi benim

Dr.mehmet Bostancı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dülger, D. H., Doymaz, D. M., & Bostancı, D. (1996). Adli tıp da zehirlenmeler ve bazı toksikolojik analiz ınetodları. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 3(1).
AMA Dülger DH, Doymaz DM, Bostancı D. Adli tıp da zehirlenmeler ve bazı toksikolojik analiz ınetodları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 1996;3(1).
Chicago Dülger, Dr. H.ergin, Dr. M.ziya Doymaz, ve Dr.mehmet Bostancı. “Adli tıp Da Zehirlenmeler Ve Bazı Toksikolojik Analiz ınetodları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Dülger DH, Doymaz DM, Bostancı D (01 Şubat 1996) Adli tıp da zehirlenmeler ve bazı toksikolojik analiz ınetodları. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3 1
IEEE D. H. Dülger, D. M. Doymaz, ve D. Bostancı, “Adli tıp da zehirlenmeler ve bazı toksikolojik analiz ınetodları”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 3, sy. 1, 1996.
ISNAD Dülger, Dr. H.ergin vd. “Adli tıp Da Zehirlenmeler Ve Bazı Toksikolojik Analiz ınetodları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3/1 (Şubat 1996).
JAMA Dülger DH, Doymaz DM, Bostancı D. Adli tıp da zehirlenmeler ve bazı toksikolojik analiz ınetodları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3.
MLA Dülger, Dr. H.ergin vd. “Adli tıp Da Zehirlenmeler Ve Bazı Toksikolojik Analiz ınetodları”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 3, sy. 1, 1996.
Vancouver Dülger DH, Doymaz DM, Bostancı D. Adli tıp da zehirlenmeler ve bazı toksikolojik analiz ınetodları. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1996;3(1).