BibTex RIS Kaynak Göster

Serum creatine kinase does not predict ectopic pregnancy

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

In ectopic pregnancy,trophoblastic invasion occurs at sites other than uterine cavity and usually it would be tubal parts .During invasion, tubal smooth muscle cells degenerate causing release of some amount of creatine kinase To evaluate this process, we studied to 35 patient with ectopic pregnancy and 35 healthy pregnant women for assessment of creatine kinase levels by spectrophotometrictechnique. In conclusion; comparing the level of creatine kinase in patients with ectopic pregnancy and in healthy gravidas, no difference was observed. Key words: Ectopic pregnancy,diagnosis,creatine kinase

Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir mi ?

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

Dış gebelikte .trofoblastik invazyon uterus kavitesi dışında bir yerde ,en sık olarak da tubada, olmaktadır Trofoblastik invazyon sırasında tuba düz kas liflerinin tahribi sonucu bir miktar kreatin kinaz açığa çıkacaktır Bu çalışmada 35 dış gebelik olgusu ile 35 sağlıklı gebede serum kreatin kinaz düzeyleri, spektrofotometrik olarak karşılaştırıldı. Sonuçta her iki grup arasında anlamlı bir fark saptanmadı. Serum kreatin kinaz düzeylerinin dış gebelik tanısında herhangi bir tanı değeri olmadığı sonucuna varıldı. Anahtar kelimeler: Dış gebelik .tanı, kreatin kinaz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. R.gökdeniz Bu kişi benim

Dr. A.ayanoğlu Bu kişi benim

Dr. Y.uras Bu kişi benim

Dr. A.önen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA R.gökdeniz, D., A.ayanoğlu, D., Y.uras, D., A.önen, D. (1995). Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir mi ?. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 2(4).
AMA R.gökdeniz D, A.ayanoğlu D, Y.uras D, A.önen D. Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir mi ?. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Ağustos 1995;2(4).
Chicago R.gökdeniz, Dr., Dr. A.ayanoğlu, Dr. Y.uras, ve Dr. A.önen. “Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir Mi ?”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2, sy. 4 (Ağustos 1995).
EndNote R.gökdeniz D, A.ayanoğlu D, Y.uras D, A.önen D (01 Ağustos 1995) Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir mi ?. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2 4
IEEE D. R.gökdeniz, D. A.ayanoğlu, D. Y.uras, ve D. A.önen, “Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir mi ?”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 2, sy. 4, 1995.
ISNAD R.gökdeniz, Dr. vd. “Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir Mi ?”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2/4 (Ağustos 1995).
JAMA R.gökdeniz D, A.ayanoğlu D, Y.uras D, A.önen D. Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir mi ?. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2.
MLA R.gökdeniz, Dr. vd. “Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir Mi ?”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 2, sy. 4, 1995.
Vancouver R.gökdeniz D, A.ayanoğlu D, Y.uras D, A.önen D. Dış Gebelik Olgularında Maternal Serum Kreatin Kinazı Tanı Testi Olarak Kullanılabilir mi ?. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2(4).