BibTex RIS Kaynak Göster

Laparoscopically Excised Cholangiocarcinoma: A Case Report

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

We report a case in which laparoscopical wide excision of a cholangiocarcinoma located in the gallbladder During the operation there was no gross evidence of distant metastases except from local invasion to the liver. The tumor was reported to be stage V, anaplastic adenocarcinoma and the surgical borders to be tumor free. Although gallbladder carcinoma was reported to be a contraindication for laparoscopic cholecystectomy in the early literature, the technique was successfully performed for an adequate treatment. Key words: Laparoscopy, cholecystectomy, cholangiocarcinoma

Laparoskopik olarak eksize edilmiş kolanjiokarsinoma (Bir olgu sunumu)

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

Bu makalede laparoskopik olarak geniş eksizyon uygulanan bir safra kesesi karsinomu olgusu sunulmaktadır. Operasyon sırasında, karaciğere lokal invazyon dışında uzak metastaz varlığı saptanmadı. Tümör evre-V anaplastik karsinom ve cerrahi sınırlarda tümör saptanmadığı şeklinde rapor edildi. Başlangıçtaki literatürde, laparoskopik kolesistektomi için safra kesesi karsinomunun kontrendikasyon olduğu bildirilmekte ise de, laparoskopik olarak yeterli bir tedavi başarı ile uygulanabilmiştir. Anahtar kelimeler: Laparoskopi, kolesistektomi, kolanjiokarsinoma

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sezer Gürer Bu kişi benim

Mehmet Gürel Bu kişi benim

Mustafa Şare Bu kişi benim

İnanç E. Gürer Bu kişi benim

Tülay Tecimer Bu kişi benim

Ahmet Demirkıran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Gürer, S., Gürel, M., Şare, M., Gürer, İ. E., vd. (1995). Laparoskopik olarak eksize edilmiş kolanjiokarsinoma (Bir olgu sunumu). Journal of Turgut Ozal Medical Center, 2(4).
AMA Gürer S, Gürel M, Şare M, Gürer İE, Tecimer T, Demirkıran A. Laparoskopik olarak eksize edilmiş kolanjiokarsinoma (Bir olgu sunumu). Turgut Özal Tıp Merk Derg. Ağustos 1995;2(4).
Chicago Gürer, Sezer, Mehmet Gürel, Mustafa Şare, İnanç E. Gürer, Tülay Tecimer, ve Ahmet Demirkıran. “Laparoskopik Olarak Eksize Edilmiş Kolanjiokarsinoma (Bir Olgu Sunumu)”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2, sy. 4 (Ağustos 1995).
EndNote Gürer S, Gürel M, Şare M, Gürer İE, Tecimer T, Demirkıran A (01 Ağustos 1995) Laparoskopik olarak eksize edilmiş kolanjiokarsinoma (Bir olgu sunumu). Journal of Turgut Ozal Medical Center 2 4
IEEE S. Gürer, M. Gürel, M. Şare, İ. E. Gürer, T. Tecimer, ve A. Demirkıran, “Laparoskopik olarak eksize edilmiş kolanjiokarsinoma (Bir olgu sunumu)”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 2, sy. 4, 1995.
ISNAD Gürer, Sezer vd. “Laparoskopik Olarak Eksize Edilmiş Kolanjiokarsinoma (Bir Olgu Sunumu)”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2/4 (Ağustos 1995).
JAMA Gürer S, Gürel M, Şare M, Gürer İE, Tecimer T, Demirkıran A. Laparoskopik olarak eksize edilmiş kolanjiokarsinoma (Bir olgu sunumu). Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2.
MLA Gürer, Sezer vd. “Laparoskopik Olarak Eksize Edilmiş Kolanjiokarsinoma (Bir Olgu Sunumu)”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 2, sy. 4, 1995.
Vancouver Gürer S, Gürel M, Şare M, Gürer İE, Tecimer T, Demirkıran A. Laparoskopik olarak eksize edilmiş kolanjiokarsinoma (Bir olgu sunumu). Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2(4).