BibTex RIS Kaynak Göster

Radical cystoprostatectomy and ileal neobladder substitution: an experience with a T2 invasive bladder tumor patient

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

Radical cystectomy with ileal neobladder substitution has gained popularity with the improvement of the surgical technique and has decreased morbidity and mortality for invasive bladder tumors. Ileal neobladder procedures without disturbing the body image as a diversion can ease the social rehabilitation of the patients who may resist the diversions with stomas. Urinary diversion using ileal neobladders, with their urodynamic findings, resemble the natural bladders, in this study we discuss the results of a radical cystoprostatectomy with ileal neobladder substitution. Key words: Invasive bladder canser, surgery, radical cystoprostatectomy, ileal bladder, diversions

Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi ve İleal Mesane Uygulaması

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

invaziv mesane tümörlerinde, özellikle T2-T3 (stage B-C), radikal sistektomi gelişen cerrahi teknikle morbidité ve mortalité si azalarak bugün için en geçerli tedavi yöntemlerinden biri olarak popülarite kazanmıştır. Radikal sistektomi sonrası ileal mesane uygulaması vücut imajını bozmayan bir diversiyon şekli ile hastaların sosyal rehabilitasyonunu kolaylaştırmaktadır, ileal mesane ürodinamik sonuçları itibariylede doğala en yakın diversiyon şekli olarak öngörülmektedir. Bu çalışmada kliniğimizde uygulanan bir radikal prostatektomi sonrası ileal mesane sonuçları irdelenmektedir. Anahtar kelimeler: İnvaziv mesane tümörü, cerrahi, radikal sistoprostatektomi, ileal mesane, diversiyon

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. Semih Özkan Bu kişi benim

Dr. Oğuzhan Sarıyüce Bu kişi benim

Dr. Ali Güneş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özkan, D. S., Sarıyüce, D. O., & Güneş, D. A. (1995). Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi ve İleal Mesane Uygulaması. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 2(3).
AMA Özkan DS, Sarıyüce DO, Güneş DA. Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi ve İleal Mesane Uygulaması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Haziran 1995;2(3).
Chicago Özkan, Dr. Semih, Dr. Oğuzhan Sarıyüce, ve Dr. Ali Güneş. “Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi Ve İleal Mesane Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2, sy. 3 (Haziran 1995).
EndNote Özkan DS, Sarıyüce DO, Güneş DA (01 Haziran 1995) Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi ve İleal Mesane Uygulaması. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2 3
IEEE D. S. Özkan, D. O. Sarıyüce, ve D. A. Güneş, “Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi ve İleal Mesane Uygulaması”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 2, sy. 3, 1995.
ISNAD Özkan, Dr. Semih vd. “Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi Ve İleal Mesane Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2/3 (Haziran 1995).
JAMA Özkan DS, Sarıyüce DO, Güneş DA. Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi ve İleal Mesane Uygulaması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2.
MLA Özkan, Dr. Semih vd. “Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi Ve İleal Mesane Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 2, sy. 3, 1995.
Vancouver Özkan DS, Sarıyüce DO, Güneş DA. Evre T2 İnvaziv Mesane Tümörlü Bir Hastada Radikal Sistoprostatektomi ve İleal Mesane Uygulaması. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2(3).