BibTex RIS Kaynak Göster

Epilepsy profile in a neurology clinic in Malatya

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Epilepsi en sık karşılaşılan nörolojik hastalıklardan biridir. Epidemiyolojik çalışmalar, hastadan hastaya çok değişebilen klinik belirtiler, elektroensefalografık (EEG) bulgular ve prognoz hakkında bilgilenmemize yardımcı olur. Ancak ne yazık ki, Türkiye'de bu konuda yeterli çalışma yoktur. Bu çalışmada İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nöroloji Anabilim Dalı'na bilinç kaybı yakınması ile başvuran 143 hastanın ayırıcı tanıları ile epilepsi tanısı konan hastaların nöbet tipleri, elektroensefalogra/i bulguları ve izlem sonuçları retrospektif olarak gözden geçirilmiştir. /Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 2(1): 14-16,1995/ Anahtar Kelimeler :Epilepsi. klinik belirtiler, elektroensefalografık bulgular, prognoz

Malatya da bir nöroloji kliniğinde epilepsi profili

Yıl 1995, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Epilepsy is one of the common neurological disorders that varies greatlv in its clinicaI features. electroencephalographıc (EEG) fındings and prognosis. Epidemiological s/udies enlighten us about these features, but there is stili a lack of "regional profıles of epilepsy" in Turkev. H e reviewed the dijjerential diagnosis, seizure tvpes, electroencephalographic fındings and prognosis in 143 patients that nere admitted to İnönü University Medical Schooi eıtrology Department betvveen April 1993- April 1994, for episodic loss of consciousness. /.Journal of Turgut Özal Medical Çenter 2(1): 14- 16,1995/ Key Words : Epilepsy, clinical features, electroencephalographicfındings. prognosis

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hikmet Yılmaz Bu kişi benim

Münife Müftüoğlu Bu kişi benim

Özcan Ertürk Bu kişi benim

Cemal Özcan Bu kişi benim

Ayhan Bölük Bu kişi benim

Hakan Ekmekçi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, H., Müftüoğlu, M., Ertürk, Ö., Özcan, C., vd. (1995). Malatya da bir nöroloji kliniğinde epilepsi profili. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 2(1).
AMA Yılmaz H, Müftüoğlu M, Ertürk Ö, Özcan C, Bölük A, Ekmekçi H. Malatya da bir nöroloji kliniğinde epilepsi profili. Turgut Özal Tıp Merk Derg. Şubat 1995;2(1).
Chicago Yılmaz, Hikmet, Münife Müftüoğlu, Özcan Ertürk, Cemal Özcan, Ayhan Bölük, ve Hakan Ekmekçi. “Malatya Da Bir nöroloji kliniğinde Epilepsi Profili”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2, sy. 1 (Şubat 1995).
EndNote Yılmaz H, Müftüoğlu M, Ertürk Ö, Özcan C, Bölük A, Ekmekçi H (01 Şubat 1995) Malatya da bir nöroloji kliniğinde epilepsi profili. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2 1
IEEE H. Yılmaz, M. Müftüoğlu, Ö. Ertürk, C. Özcan, A. Bölük, ve H. Ekmekçi, “Malatya da bir nöroloji kliniğinde epilepsi profili”, Turgut Özal Tıp Merk Derg, c. 2, sy. 1, 1995.
ISNAD Yılmaz, Hikmet vd. “Malatya Da Bir nöroloji kliniğinde Epilepsi Profili”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 2/1 (Şubat 1995).
JAMA Yılmaz H, Müftüoğlu M, Ertürk Ö, Özcan C, Bölük A, Ekmekçi H. Malatya da bir nöroloji kliniğinde epilepsi profili. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2.
MLA Yılmaz, Hikmet vd. “Malatya Da Bir nöroloji kliniğinde Epilepsi Profili”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, c. 2, sy. 1, 1995.
Vancouver Yılmaz H, Müftüoğlu M, Ertürk Ö, Özcan C, Bölük A, Ekmekçi H. Malatya da bir nöroloji kliniğinde epilepsi profili. Turgut Özal Tıp Merk Derg. 1995;2(1).