İMALAT İŞLETMELERİNDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME KRİTERLERİ: KARADENİZ BÖLGESİ ÖRNEĞİ
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Abdolmaleki, K. ve Ahmadian, S. (2016). “The Relationship Between Product Characteristics, Customer And Supplier Involvement And New Product Development”. Procedia Economics and Finance, 36, 147-156.
- Aka, S.Ç. (2015). Mermer Sektöründe Stratejik Oryantasyonlar, Teknolojik Yenilikçilik ve Yeni Ürün Geliştirme, (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Yaşar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İzmir.
- Barney, J.B. (2001), “Resource-Based Theories of Competitive Advantage: A Ten-Year Retrospective on the Resource-Based View”, Journal of Management, 27(6), 643-650.
- Bowen, H.K., Clark, K.B., Holloway, C.A. ve Kent, H. (1994). The Perpetual Enterprise Machine: Seven Keys to Corporate Renewal Through Successful Product and Process Development, New York: Oxford University Press. Cengiz, E., Ayyıldız, H. ve Kırkbir, F. (2005). “Yeni Ürün Geliştirme Sürecinin Başarısında Etkili Olan Faktörler”, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 24,133-147.
- Çavuşoğlu, A. (2012). İMKB’de İşlem Gören Dokuma Sanayi Şirketlerinin Finansal Performanslarının AHP ve TOPSIS Yöntemleri ile Karşılaştırılması, (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi), İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
- Dağdeviren, M., D. Akay ve Kurt, M. (2004). İş Değerlendirme Sürecinde Analitik Hiyerarşi Prosesi ve Uygulaması, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi, 19(2), 131-138.
- DoD. (2001). System Engineering Fundamentals, Supplemantary Text, Systems Management College.
- Erdal, H. (2014). Mühimmat Dağıtım Ağı Optimizasyonu, (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Kara Harp Okulu, Savunma Bilimleri Enstitüsü, Ankara.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yayımlanma Tarihi
28 Haziran 2018
Gönderilme Tarihi
19 Eylül 2017
Kabul Tarihi
15 Şubat 2018
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2018 Cilt: 20 Sayı: 1
Cited By
MOBİLYA SEKTÖRÜNDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME KARARLARINDA MÜŞTERİ KATILIMININ ÖNEMİ: OFİS MOBİLYALARI ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA
Alanya Akademik Bakış
https://doi.org/10.29023/alanyaakademik.691434Turizm Yöneticilerinin Ekoturizm Algısının Ahp Yöntemi ile Belirlenmesi: Giresun İli Örneği
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
https://doi.org/10.38155/ksbd.993277MOBİL YEMEK SİPARİŞİ UYGULAMALARININ TERCİH EDİLME KRİTERLERİNİN ANALİZİ
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
https://doi.org/10.30783/nevsosbilen.1308672Seyahat Acenta Yöneticilerinin Ekoturizm Algısının Tespiti: Trabzon İli Uygulaması
Journal of Global Tourism and Technology Research
https://doi.org/10.54493/jgttr.1413928