BibTex RIS Kaynak Göster

Nasal dorsal mucous cyst formation: a rare and preventable complication of rhinoplasty

Yıl 2011, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 10.11.2011

Öz

Nasal dorsal mucous cyst formation after rhinoplasty is a rare and preventable complication in otorhinolaryngological area. To prevent this complication bony, cartilage, and mucous remnants should be removed meticulously. Maintaining mucosal integrity during cartilage incisions and osteotomy and completing all osteotomies are very important in preventing mucous cyst formation. The treatment of this complication is the complete excision of the cyst with its capsule. In this article, we report a case of nasal dorsal cyst that developed within six months after rhinoplasty with a brief review of the literature.

Nazal dorsal müköz kist oluşumu: Rinoplastinin nadir ve önlenebilir komplikasyonu

Yıl 2011, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 10.11.2011

Öz

Rinoplasti sonrasında nazal dorsal müköz kist oluşumu kulak burun boğaz alanında nadir görülen ve önlenebilir bir komplikasyondur. Bu komplikas- yonun önlenmesi için kemik, kıkırdak ve mukoza kalıntıları titizlikle çıkarılmalıdır. Kıkırdak insizyo- nu ve osteotomi sırasında mukozal bütünlüğün korunması ve bütün osteotomilerin tamamlanması müköz kist oluşumunun önlenmesinde önem taşı- maktadır. Bu komplikasyonun tedavisi, kistin kap- sülüyle birlikte tamamen çıkarılmasıdır. Bu yazıda, rinoplasti sonrası altı ay içinde gelişen nazal dorsal kist olgusu, kısa bir literatür derlemesi ile sunuldu

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Ceren Ersöz Ünlü Bu kişi benim

Güleser Saylam Bu kişi benim

Mehmet Hakan Korkmaz Bu kişi benim

Emel Çadallı Tatar Bu kişi benim

Ali Özdek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Kasım 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 21 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ersöz Ünlü, C., Saylam, G., Korkmaz, M. H., Çadallı Tatar, E., vd. (2011). Nazal dorsal müköz kist oluşumu: Rinoplastinin nadir ve önlenebilir komplikasyonu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, 21(5).
AMA Ersöz Ünlü C, Saylam G, Korkmaz MH, Çadallı Tatar E, Özdek A. Nazal dorsal müköz kist oluşumu: Rinoplastinin nadir ve önlenebilir komplikasyonu. Tr-ENT. Kasım 2011;21(5).
Chicago Ersöz Ünlü, Ceren, Güleser Saylam, Mehmet Hakan Korkmaz, Emel Çadallı Tatar, ve Ali Özdek. “Nazal Dorsal müköz Kist oluşumu: Rinoplastinin Nadir Ve önlenebilir Komplikasyonu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 21, sy. 5 (Kasım 2011).
EndNote Ersöz Ünlü C, Saylam G, Korkmaz MH, Çadallı Tatar E, Özdek A (01 Kasım 2011) Nazal dorsal müköz kist oluşumu: Rinoplastinin nadir ve önlenebilir komplikasyonu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 21 5
IEEE C. Ersöz Ünlü, G. Saylam, M. H. Korkmaz, E. Çadallı Tatar, ve A. Özdek, “Nazal dorsal müköz kist oluşumu: Rinoplastinin nadir ve önlenebilir komplikasyonu”, Tr-ENT, c. 21, sy. 5, 2011.
ISNAD Ersöz Ünlü, Ceren vd. “Nazal Dorsal müköz Kist oluşumu: Rinoplastinin Nadir Ve önlenebilir Komplikasyonu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 21/5 (Kasım 2011).
JAMA Ersöz Ünlü C, Saylam G, Korkmaz MH, Çadallı Tatar E, Özdek A. Nazal dorsal müköz kist oluşumu: Rinoplastinin nadir ve önlenebilir komplikasyonu. Tr-ENT. 2011;21.
MLA Ersöz Ünlü, Ceren vd. “Nazal Dorsal müköz Kist oluşumu: Rinoplastinin Nadir Ve önlenebilir Komplikasyonu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, c. 21, sy. 5, 2011.
Vancouver Ersöz Ünlü C, Saylam G, Korkmaz MH, Çadallı Tatar E, Özdek A. Nazal dorsal müköz kist oluşumu: Rinoplastinin nadir ve önlenebilir komplikasyonu. Tr-ENT. 2011;21(5).