BibTex RIS Kaynak Göster

External auditory canal osteoma resulting in cholesteatoma which is complicated with menengitis

Yıl 2013, Cilt: 23 Sayı: 1, 0 - 0, 15.01.2013

Öz

Osteoma of external auditory canal is a unilateral benign tumor which usually presents with no symptoms. They only cause symptoms when cerumen collection or conduction type hearing loss occurs. They are the most common osseous lesions of the temporal bone. It very rarely presents with cholesteatoma. So far, no osteoma case concomitant with, cholesteatoma and meningitis has not been reported. In this article, we report an interesting case presenting with external auditory canal osteoma, cholestatoma and meningitis concomitantly who was treated successfully using the canal Wall-down mastoidectomy technique.

Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu

Yıl 2013, Cilt: 23 Sayı: 1, 0 - 0, 15.01.2013

Öz

Osteom, dış kulak kanalının tek taraflı, çoğun- lukla semptom vermeyen iyi huylu tümörüdür. Salt kulak kiri toplanmasına ve iletim tipi işitme kaybına yol açtıklarında belirti verirler. Bunlar temporal kemiğin en sık görülen kemiksi lezyon- larıdır. Çok nadiren kolestatom ile birlikte bulu- nur. Bugüne kadar menenjit ile komplike olmuş ve kolestatoma neden olmuş bir dış kulak kanalı osteom öyküsü bildirilmemiştir. Bu makalede, dış kulak yolu osteomu, kolestatom ve menenjit birlikteliği olan ve kanal duvar mastoidektomi tekniği kullanılarak başarıyla tedavi edilen ilginç bir olgu sunuldu

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Ediz Yorgancılar Bu kişi benim

Vefa Kınış Bu kişi benim

Ramazan Gün Bu kişi benim

Salih Bakır Bu kişi benim

Musa Özbay Bu kişi benim

İsmail Topçu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Ocak 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 23 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yorgancılar, E., Kınış, V., Gün, R., Bakır, S., vd. (2013). Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, 23(1).
AMA Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ. Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. Tr-ENT. Ocak 2013;23(1).
Chicago Yorgancılar, Ediz, Vefa Kınış, Ramazan Gün, Salih Bakır, Musa Özbay, ve İsmail Topçu. “Kolestatoma Neden Olan Ve Menenjit Ile Komplike Olan dış Kulak Kanalı Osteomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23, sy. 1 (Ocak 2013).
EndNote Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ (01 Ocak 2013) Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23 1
IEEE E. Yorgancılar, V. Kınış, R. Gün, S. Bakır, M. Özbay, ve İ. Topçu, “Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu”, Tr-ENT, c. 23, sy. 1, 2013.
ISNAD Yorgancılar, Ediz vd. “Kolestatoma Neden Olan Ve Menenjit Ile Komplike Olan dış Kulak Kanalı Osteomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23/1 (Ocak 2013).
JAMA Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ. Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. Tr-ENT. 2013;23.
MLA Yorgancılar, Ediz vd. “Kolestatoma Neden Olan Ve Menenjit Ile Komplike Olan dış Kulak Kanalı Osteomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, c. 23, sy. 1, 2013.
Vancouver Yorgancılar E, Kınış V, Gün R, Bakır S, Özbay M, Topçu İ. Kolestatoma neden olan ve menenjit ile komplike olan dış kulak kanalı osteomu. Tr-ENT. 2013;23(1).