BibTex RIS Kaynak Göster

Leiomyosarcoma of the soft palate

Yıl 2013, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 18.06.2013

Öz

Tumors of the smooth muscles are rarely seen, as the number of smooth muscles is low within the intraoral region. Leiomyosarcoma is a type of malign tumor originating from smooth muscles. The most common regions of leiomyosarcoma of the oral cavity are the maxilla and mandible. In this article, we present a leiomyosarcoma detected in a 20-year-old male patient who was admitted to the clinic with the complaint of a mass for about three months. The mass was located in the left half of the soft palate and it was resected en bloc with the mucosa. No recurrence was observed during the two-year follow-up period of the patient.

Yumuşak damak leiyomiyosarkomu

Yıl 2013, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 18.06.2013

Öz

İntraoral bölgede düz kas azlığı nedeni ile düz kas kaynaklı tümörler oldukça nadir görülür. Leiyomyosarkom düz kaslardan kaynaklanan bir malign tümör tipidir. Ağız içi leiyomyosarkomları- nın en sık yerleşim yerleri maksilla ve mandibu- ladır. Bu yazıda yaklaşık üç aydır var olan kitle yakınması ile kliniğe başvuran ve leiyomyosar- kom saptanan 20 yaşında bir erkek olgu sunuldu. Kitle yumuşak damağın sol yarımında yerleşik idi ve mukozası ile beraber en blok rezeke edildi. Hastanın iki yıllık takip süresinde nüks gözlenmedi

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Ömer Sağlam Bu kişi benim

Samet Vasfi Kuvat Bu kişi benim

Ümit Taşkın Bu kişi benim

Alper Yıldırım Bu kişi benim

Emre Hocaoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 18 Haziran 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 23 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sağlam, Ö., Kuvat, S. V., Taşkın, Ü., Yıldırım, A., vd. (2013). Yumuşak damak leiyomiyosarkomu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, 23(2).
AMA Sağlam Ö, Kuvat SV, Taşkın Ü, Yıldırım A, Hocaoğlu E. Yumuşak damak leiyomiyosarkomu. Tr-ENT. Haziran 2013;23(2).
Chicago Sağlam, Ömer, Samet Vasfi Kuvat, Ümit Taşkın, Alper Yıldırım, ve Emre Hocaoğlu. “Yumuşak Damak Leiyomiyosarkomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23, sy. 2 (Haziran 2013).
EndNote Sağlam Ö, Kuvat SV, Taşkın Ü, Yıldırım A, Hocaoğlu E (01 Haziran 2013) Yumuşak damak leiyomiyosarkomu. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23 2
IEEE Ö. Sağlam, S. V. Kuvat, Ü. Taşkın, A. Yıldırım, ve E. Hocaoğlu, “Yumuşak damak leiyomiyosarkomu”, Tr-ENT, c. 23, sy. 2, 2013.
ISNAD Sağlam, Ömer vd. “Yumuşak Damak Leiyomiyosarkomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat 23/2 (Haziran 2013).
JAMA Sağlam Ö, Kuvat SV, Taşkın Ü, Yıldırım A, Hocaoğlu E. Yumuşak damak leiyomiyosarkomu. Tr-ENT. 2013;23.
MLA Sağlam, Ömer vd. “Yumuşak Damak Leiyomiyosarkomu”. The Turkish Journal of Ear Nose and Throat, c. 23, sy. 2, 2013.
Vancouver Sağlam Ö, Kuvat SV, Taşkın Ü, Yıldırım A, Hocaoğlu E. Yumuşak damak leiyomiyosarkomu. Tr-ENT. 2013;23(2).