BibTex RIS Kaynak Göster

Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 11.07.2016

Öz

Özet

Bu araştırma, EYTPE alanında yüksek lisans yapan öğrencilere göre denetimin öneminin tespit  edilmesi ve ders denetimi hakkındaki görüşlerini belirleme amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Fatih Üniversitesinde EYTPE alanında yüksek lisans yapan 43 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmanın amacına ulaşmak üzere katılımcılara açık uçlu sorular içeren görüşme formları verilmiştir. Verilerin analizi içerik analizi tekniği ile yapılmıştır. Çalışmanın sonucuna göre denetim, eğitimdeki eksikliklerin tespit edilmesi, giderilmesi ve öğretmenin mesleki gelişimi açısından önemli görülmüştür. Denetim olmayınca kaos ortamının oluşacağı görüşü ağırlıklı olarak ifade edilmiştir. Katılımcılar daha objektif olacakları ve alanlarında uzman oldukları için maarif müfettişlerinin, çevreyi, ortamın şartlarını ve kendilerini daha iyi tanıyabilecekleri öngörüsü ile de müdürlerin denetim yapmasını uygun görmüşlerdir. Elde edilen sonuçlara dayalı olarak, yapılan yasal değişikliklerden sonra kendisinden ders denetimi yapması beklenen müdürlerin bu konuda yeterliliklerini arttırmak için gerekli eğitimleri almalarının sağlanması önerilmiştir.

Anahtar Sözcükler: eğitim, denetim, ders denetimi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 11.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Demir

Türkay Nuri Tok

Yayımlanma Tarihi 11 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Demir, M., & Tok, T. N. (2016). Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(2).
AMA Demir M, Tok TN. Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. Temmuz 2016;6(2).
Chicago Demir, Mehmet, ve Türkay Nuri Tok. “Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6, sy. 2 (Temmuz 2016).
EndNote Demir M, Tok TN (01 Temmuz 2016) Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6 2
IEEE M. Demir ve T. N. Tok, “Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi”, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
ISNAD Demir, Mehmet - Tok, Türkay Nuri. “Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6/2 (Temmuz 2016).
JAMA Demir M, Tok TN. Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Demir, Mehmet ve Türkay Nuri Tok. “Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
Vancouver Demir M, Tok TN. Lisansüstü Öğrenci Görüşlerine Göre Eğitim Denetimi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2016;6(2).


Creative Commons License
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 ile lisanslanmıştır.