BibTex RIS Kaynak Göster

‘Deutsch ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 11.07.2016

Öz

                                                                                   

Özet: Bu araştırmada 20 Almanca öğretmen adayına ve Almanca öğrenen 35 öğrenciye bir anket uygulanarak yıllarca Anadolu Liselerinde ikinci yabancı dil Almanca derslerinde okutulan Deutsch ist Spitze Almanca ders kitabını “Genel Görünüm”, “Fiziksel Görünüm”,  “İçerik (Metin ve İçerik)”, “Kelime, Cümle Bilgisi ve Dilbilgisi” ve son olarak da “Alıştırma ve Değerlendirmeler” bakımından değerlendirmeleri istenmiştir. Bu anketin uygulamasıyla Almanca öğretmen adaylarının ve Almanca öğrenen öğrencilerin Deutsch ist Spitze Almanca ders kitabından ne ölçüde memnun oldukları araştırılmış, kitabın eksik yönlerinin saptanması ve elde edilen verilerden hareketle eksikliklerin tamamlanması yönünde öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır. Elde edilen veriler, Deutsch ist Spitze Almanca ders kitabının görsel düzeninin Almanca öğretmen adayları ve öğrenciler tarafından çok iyi bulunduğunu, ancak içeriğin ve alıştırmaların sayılarının Almanca öğrenmek için yeterli görülmediğini ortaya koymuş, özellikle dilbilgisi konularının daha iyi pekiştirilebilmesi için ek materyallerin geliştirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar sözcükler: Deutsch ist Spitze, Almanca Yabancı Dil Ders Kitabı, Kitap İncelemesi, Kitap Değerlendirmesi, Dilbilgisi, Alıştırmalar

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 0 - 0, 11.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tuğba Çarıkçı

Sevinç Sakarya Maden

Yayımlanma Tarihi 11 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çarıkçı, T., & Sakarya Maden, S. (2016). ‘Deutsch ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(2).
AMA Çarıkçı T, Sakarya Maden S. ‘Deutsch ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. Temmuz 2016;6(2).
Chicago Çarıkçı, Tuğba, ve Sevinç Sakarya Maden. “‘Deutsch Ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6, sy. 2 (Temmuz 2016).
EndNote Çarıkçı T, Sakarya Maden S (01 Temmuz 2016) ‘Deutsch ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6 2
IEEE T. Çarıkçı ve S. Sakarya Maden, “‘Deutsch ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması”, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
ISNAD Çarıkçı, Tuğba - Sakarya Maden, Sevinç. “‘Deutsch Ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6/2 (Temmuz 2016).
JAMA Çarıkçı T, Sakarya Maden S. ‘Deutsch ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Çarıkçı, Tuğba ve Sevinç Sakarya Maden. “‘Deutsch Ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
Vancouver Çarıkçı T, Sakarya Maden S. ‘Deutsch ist Spitze!’ Almanca Ders Kitabı Üzerine Bir Anket Çalışması. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2016;6(2).


Creative Commons License
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 ile lisanslanmıştır.