BibTex RIS Kaynak Göster

MOLDMADE BOWLS AND RELIEF WARES FINDINGS FROM SMYRNA / IZMIR EXCAVATIONS

Yıl 2013, Sayı: 11, 31 - 50, 01.09.2013

Öz

Moldmade bowls, mold and relief ware fragments found during Smyrna Excavations are dated to Late Hellenistic Period 2.-1. century B.C. . This period in Smyrna is also represented by other finds such as architectural fragments and coins dated to Late Hellenistic and Early Imperial Periods. While we do not yet have conclusive evidence for the place of production of these ceramics, presence of some strong evidences on their productions, enlighten our research on the subject. It is clear that Smyrna, an important trade city, must have produced ceramics for both local use and as an export product, just like her neighbour cities, taking into account the richness and productivity of her hinterland

SMYRNA / İZMİR KAZILARI KALIP YAPIMI KASELERİ VE KABARTMALI KAPLAR

Yıl 2013, Sayı: 11, 31 - 50, 01.09.2013

Öz

Çalışmanın konusunu oluşturan, Smyrna Antik Kenti Kazılarında ele geçen kalıp yapımı kaseler, kalıp parçaları ve kabartmalı kapalı kap parçaları Geç Hellenistik Döneme tarihlenmektedir İ.Ö. 2.-1. yüzyıl . Bu yüzyıllar Smyr­na'nın Geç Hellenistik ve Erken İmparatorluk dönemine ait mimari ve sikke gibi çeşitli arkeolojik buluntularıyla da desteklenmektedir. Söz konusu seramik buluntuların üretim yerleriyle ilgili henüz net bir sonuca ulaşılmamış olsa da, üretime dair bazı güçlü işaretlerin varlığı, konuyla ilgili araştırmalarımıza ışık tutmaktadır. Smyrna gibi önemli bir ticaret limanının art bölgesinin zenginliği ve üretim ilişkileri düşünüldüğünde gerek kendi ihtiyacını gerekse bir ihraç kalemi olarak seramik üretiminde komşu kentlerden eksik kalmayacağı da açıktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Akın Ersoy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 11

Kaynak Göster

APA Ersoy, A. (2013). SMYRNA / İZMİR KAZILARI KALIP YAPIMI KASELERİ VE KABARTMALI KAPLAR. TÜBA-KED Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi(11), 31-50.

Bu sistemin içeriği ve TÜBA-KED'de yayınlanan tüm makaleler "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0" altında lisanslanmıştır.

by-nc-nd.png