Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A MODEL TO ARRANGE WAREHOUSE LAYOUT EFFECTIVELY: APPLICATION IN AN ELECTRONIC FIRM

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 1, 21 - 29, 11.05.2012

Öz

In this study, warehouse system of MIKES Microwave Electronic Systems Inc. is observed and problems encountered in the design and the sub-systems of the warehouse are analyzed. Firstly, the equipment in the warehouse is classified by using multi-criteria ABC classification method which facilitates tracking and efficient control of stocks. Moreover, to improve the effectiveness of shuttle system and to decrease the duration needed for the collection of orders, problems related to shelf space allocation are solved on the basis of a heuristic method.

ETKİN DEPO YERLEŞİMİNİN DÜZENLENMESİ İÇİN BİR MODEL: ELEKTRONİK FİRMADA UYGULANMASI

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 1, 21 - 29, 11.05.2012

Öz

Depolama, üretilen mamul ve yarı mamullerin stoklanması amacı yanında, üretim sürecinde kullanılan hammaddelerin kesintisiz akışını sağlamak, bu sayede üretimde zaman kaybını ve bundan doğacak zararları ortadan kaldırmak amacıyla da yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada, MİKES Mikrodalga Elektronik Sistemler A.Ş.’nin depolama sistemi gözlemlenerek depo tasarımında ve depo alt sistemlerinde karşılaşılan problemler analiz edilmiştir. Depolama sistemi için farklı yaklaşımlarla etkinliğin arttırılması ve sipariş toplama zamanının azaltılması amacıyla yerleşiminde tespit edilen problemler sezgisel olarak çözüm arayan,  Yang tarafından geliştirilen  model kullanılarak çözülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Fen Bilimleri
Yazarlar

Bahar Özyörük

Sevgi Ak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 11 Mayıs 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özyörük, B., & Ak, S. (2012). ETKİN DEPO YERLEŞİMİNİN DÜZENLENMESİ İÇİN BİR MODEL: ELEKTRONİK FİRMADA UYGULANMASI. TÜBAV Bilim Dergisi, 5(1), 21-29.
ISSN: 1308 - 4941