Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2023, Cilt: 3 Sayı: 1, 21 - 35, 31.01.2023

Öz

Geçmişten Günümüze Burdur Mutfak Kültürüne Yönelik Bir Saha Araştırması

Yıl 2023, Cilt: 3 Sayı: 1, 21 - 35, 31.01.2023

Öz

Bu çalışmanın amacı; Burdur’a ait kültürel unsurların önemli parçalarından olan mutfak kültür unsurlarının tespit edilmesi ve paylaşılmasıdır. Bu kapsamda yerel halktan 11 kişi ile görüşme yapılmış ve alan yazın taramaları yapılarak, bilgiler sunulmuştur. Burdur’un coğrafi işaretli ürünlerine baktığımızda mutfağında hazırlanan Burdur şiş ve ceviz ezmesi karşımıza çıkmaktadır. Burdur mutfağının medya ve alan yazında göze fazla çarpmamasının nedeni mutfak kültürünün sınırlı oluşu veya yemek çeşitliliğinin az oluşundan
ileri gelmemektedir. Burdur mutfağı ile ilgili yapılan çalışma ve yazılı kaynak sayısının oldukça sınırlı olması bu durumu ortaya çıkarmaktadır. Araştırma kapsamına dahil edilen katılımcılar olasılığa dayalı olmayan örneklem türleri içinde yer alan kolayda örnekleme yardımıyla seçilmiştir. Görüşmeler her bir
katılımcıya araştırma hakkında bilgi verildikten sonra başlamıştır. Toplanan veriler ışığında kültürel yozlaşma, şehre göç ve teknolojinin mutfağa girmesi gibi ana nedenlerle Burdur köylerinin kültürel mirası olan mutfak uygulamalarının unutulmaya yüz tuttuğu tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Engin Pulluk Bu kişi benim

Anıl Örnek 0000-0001-9401-5622

Süleyman Yarar Bu kişi benim 0000-0001-6903-803X

Yayımlanma Tarihi 31 Ocak 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Pulluk, E., Örnek, A., & Yarar, S. (2023). Geçmişten Günümüze Burdur Mutfak Kültürüne Yönelik Bir Saha Araştırması. Turizm Ve İşletme Bilimleri Dergisi, 3(1), 21-35.