BibTex RIS Kaynak Göster

The Significance of Symbols in the Sufi Culture

Yıl 2004, Cilt: 5 Sayı: 7, 3 - 19, 01.06.2004

Öz

Le soufisme est un système complexe de symbole. Après les premières siècle de l’Islam, le soufisme est accepté et approprié par les différent groups socio-culturels, vivant sur une éspace géografique assez étendue. À cette condition, la culture mystique islamique a trouvé la possibilité de s’enrichir et de se reformer par des différents éléments en protégeant toujours ses relations avec les principes de l’Islam. Le développement a assuré aussi l’enrichissement des symboles. Le but de ce travail nommé “Une Essaie Sur La Place et L’İmportance Des Symbols Au Soufisme” est d’étudier dans la mesure du possible les origines et l’usage des symboles et de déterminer leurs propriétés et leurs fonctions.

Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme

Yıl 2004, Cilt: 5 Sayı: 7, 3 - 19, 01.06.2004

Öz

Sûfi kültürü, katmanlı ve karmaşık bir semboller sistemidir. Yalnızca belirli bir coğrafyada yaşayan belirli bir topluma ait donuk bir bilgi ve deneyim birikimi değildir. İslam inancının erken dönemlerden itibaren geniş bir coğrafyada ve farklı sosyo-kültürel çevrelerde benimsenmesi, sûfi kültürünün farklı öğeler ve anlayışlarla renklenmesini; esasa sâdık kalarak yeni yapılanmalarla çeşitlenmesini sağlamış, kültürel arka plânlar sembolleri zenginleştirmiştir. “Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme” adını taşıyan bu çalışmanın amacı, sûfi sembollerinin kaynaklarını ve kullanımını incelemek; sembollerin niteliklerini ve işlevlerini belirlemektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Bahar Akarpınar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 5 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Akarpınar, B. . (2004). Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi, 5(7), 3-19.
AMA Akarpınar B. Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi. Haziran 2004;5(7):3-19.
Chicago Akarpınar, Bahar. “Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri Ve Önemi Hakkında Bir Deneme”. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi 5, sy. 7 (Haziran 2004): 3-19.
EndNote Akarpınar B (01 Haziran 2004) Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi 5 7 3–19.
IEEE B. . Akarpınar, “Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme”, Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi, c. 5, sy. 7, ss. 3–19, 2004.
ISNAD Akarpınar, Bahar. “Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri Ve Önemi Hakkında Bir Deneme”. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi 5/7 (Haziran 2004), 3-19.
JAMA Akarpınar B. Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi. 2004;5:3–19.
MLA Akarpınar, Bahar. “Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri Ve Önemi Hakkında Bir Deneme”. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi, c. 5, sy. 7, 2004, ss. 3-19.
Vancouver Akarpınar B. Sûfi Kültüründe Sembollerin Yeri ve Önemi Hakkında Bir Deneme. Türkbilig / Türkoloji Araştırmaları Dergisi. 2004;5(7):3-19.