KİTĀBU EVSĀFI MESĀCİDİ'Ş-ŞERİFE’DEKİ MENTAL FİİLLER ÜZERİNE BİR İNCELEME
Öz
Anahtar Kelimeler
Mental Fiil , Algı Fiilleri , İdrak Fiilleri , Ahmed Fakîh , Kitâbu Evsâfı Mesâcidi’ş-Şerîfe.
Kaynakça
- Ayan, E., ve Türkdil, Y. (2015). Kazak Türkçesinde Dokunma Duyu Fiilleri ve Anlam Zenginliği. Turkish Studies, 10(4), 95-114.
- Biray, N. (2007). Kazak Şivesi ve Denizli Ağzında Kök Haldeki Benzer İdrak Fiillerinde Anlam Farklılaşmaları. Uluslararası Denizli ve Çevresi Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildirileri II, (s. 307–314). Denizli.
- Dilçin, C. (2018). Yeni Tarama Sözlüğü. Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları.
- Eren, H. (2015, Şubat 12). Ahmed Fakîh. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü: http://teis.yesevi.edu.tr/madde-detay/ahmed-Fakîh
- Hirik, Erkan. (2018). Türkiye Türkçesinde Mental Fiiller. Ankara: Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Yayınları.
- Hirik, E., ve Çolak, T. (2017). Türkçe Mental Fiillerde Çok Katmanlılık. H. KORAŞ (Dü.), IV. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu Bildiriler Kitabı. içinde 1, s. 261- 268. Ankara: Bizim Büro.
- Kalkan, N. (2016). Başkurt Türkçesinde Mental Fiiller. Türkiyat Araştırmalarının Güncel Sorunları (s. 177-185). içinde St. Petersburg: St. Petersburg Devlet Üniversitesi Türk Filolojisi Bölümü.
- Mazıoğlu, H. (1974). Kitābu Evsāfı Mesācidi’ş- Şerīfe. Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları.
- Paçacıoğlu, B. (2016). Türkçenin VIII.-XVI. Yüzyıllar Arasında Sözcük Dağarcığı. İstanbul: Kesit Yayınları.
- Sarı, İ. (2019). Algı Fiillerinde Çok Anlamlılık: gör- Örneği. E. Kuyma, & A. Nazlı içinde, Algı’ya Dair (s. 129-160). İstanbul: Kesit Yayınları.