BibTex RIS Kaynak Göster

Ünİversİtede Felsefenİn Önemİ

Yıl 2014, Cilt: 5 Sayı: 27, 65 - 72, 25.05.2022

Öz

koydurmamıştı. Çünkü bilimler, birbirlerini tamamlayan bir yapıya sahiptir. Bilimler, birbirleriyle irtibat halinde olmadığı takdirde tek yönlü bir gelişme olur, hatta gelişme olmaz. Kalkınma ve ilerleme de bu bilimler arası işbirliği ile sağlanabilir. Sadece fen bilimlerinin önemsenip, sosyal bilimlerin ya da dini bilimlerin yahut genel anlamda kültür bilimlerinin ikincil gibi görülmesiyle ilerleme ve gelişme gerçekleşemez. Bunun tersi durum da aynı sonucu verir. O halde ilerleme ve kalkınma, fen bilimleriyle sosyal bilimlerin, bir başka ifadeyle maddi bilimlerle manevi bilimlerin birbirini desteklemesiyle gerçekleşebilir. Bu iki bilim arasındaki çimento ise felsefedir. Nitekim tarih boyunca bunun örneklerine rastlanmaktadır. Sözgelimi Ortaçağ boyunca Avrupa’nın karanlıklar içine gömülerek gerilemesi de

Kaynakça

  • GAZÂLÎ, Ebû Hâmid 1994 , el-Mustasfâ/İslam Hukukunda Deliller ve Yorum Metodolojisi, çev. Yunus Apaydın, Kayseri: Rey Yayıncılık.
  • FÂRÂBÎ, Ebû Nasr 1890 , Ârâu Ehli’l-Medîneti’l-Fâdıla, Beyrut.
  • KÂTİP ÇELEBİ 1993 , Mîzânü’l-Hak fî İhtiyâri’l-Ahak, Hazırlayan: Orhan Şaik Gökyay, İstanbul: MillîEğitim Bakanlığı Yayınları.
  • KOCATÜRK, Utkan 1999 , Atatürk’ün Fikir ve Düşünceleri, Ankara: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu-Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları.
Toplam 4 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

H Ömer Özden Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Mayıs 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 5 Sayı: 27

Kaynak Göster

APA Özden, H. Ö. (2022). Ünİversİtede Felsefenİn Önemİ. Düşünce Dünyasında Türkiz, 5(27), 65-72.