BibTex RIS Kaynak Göster

Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi

Yıl 2013, Cilt: 21 Sayı: 3, 31 - 34, 01.12.2013

Öz

Kimura Hastalığı, kronik inflamatuar bir hastalık olup kesin etiyolojisi halen bilinmemektedir. Batıda oldukça nadir olmasına rağmen, Asya’da endemiktir. Hastalar, genellikle yavaşça büyüme gösteren, tek veya birden fazla subkutan kitleler ile başvururlar. Sıklıkla bölgesel lenfadenopati, serum eozinofil seviye yüksekliği ve artmış serum immünglobulin E seviyesi eşlik eder. Kimura Hastalığı için uygun tedavi yöntemi halen tartışmalıdır. Burada, Kimura hastalığı olan iki erkek hasta sunulmuştur. Kırk beş yaşındaki ilk hastanın, sağ yanak bölgesinde ve sol kaş medial komşuluğunda multisentrik subkutan lezyonları bulunmaktaydı. İkinci hasta ise 58 yaşındaydı ve frontal bölge orta hatta subkutan nodüler bir kitleye sahip idi. Her iki hasta da opere edildi ve tüm lezyonlar dikkatlice tamamen eksize edildiler. Her iki hastaya da kortikosteroid veya radyoterapi gibi bir adjuvan terapi verilmedi ve birinci yıl sonunda her iki hastanın takiplerinde nüks izlenmedi. Her ne kadar, rekürrens olasılığı hakkında konuşmak için erken olsa da, dikkatlice yapılır ise tek başına cerrahi ile kür sağlanabileceğine inanmaktayız.

Kimura’s Disease: Two Case Reports and Review of the Literature

Yıl 2013, Cilt: 21 Sayı: 3, 31 - 34, 01.12.2013

Öz

Kimura’s disease is a chronic inflammatory disease which the exact etiology is still unknown. Although it is extremely rare in the West, it is endemic in Asia. The patients usually present a solitary or multiple subcutaneous masses that slowly increase in size. It is often accompanied by regional lymphadenopathy, elevated serum eosinophil counts, and raised serum immunoglobulin E levels. The optimal treatment modality still remains controversial for Kimura’s disease. In here, two male patients with Kimura’s disease are presented. The first one, was 45-years-old, and had 2 discrete subcutaneous lesions on the right cheek and also near the medial side of the left brow. The second patient was 58 years old and he presented a subcutaneous nodular mass on the midline frontal region. Both cases were operated and total excisions were performed carefully for all lesions. No adjuvant therapy such as corticosteroid or radiotherapy was given for both patients, and there were no recurrences at the end of the 1st year follow-up period. Although, it may be early to mention about the possibility of the recurrence, we believe that the curative treatment can be achieved with the surgery alone, if it is carefully done.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA59FC99CR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Önder Karaaslan Bu kişi benim

Görkem Çalışkan Bu kişi benim

Özlem Karataş Silistreli Bu kişi benim

Erhan Sönmez Bu kişi benim

Aylin Örgen Çallı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 21 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Karaaslan, Ö., Çalışkan, G., Silistreli, Ö. K., Sönmez, E., vd. (2013). Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 21(3), 31-34.
AMA Karaaslan Ö, Çalışkan G, Silistreli ÖK, Sönmez E, Çallı AÖ. Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. Aralık 2013;21(3):31-34.
Chicago Karaaslan, Önder, Görkem Çalışkan, Özlem Karataş Silistreli, Erhan Sönmez, ve Aylin Örgen Çallı. “Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu Ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21, sy. 3 (Aralık 2013): 31-34.
EndNote Karaaslan Ö, Çalışkan G, Silistreli ÖK, Sönmez E, Çallı AÖ (01 Aralık 2013) Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21 3 31–34.
IEEE Ö. Karaaslan, G. Çalışkan, Ö. K. Silistreli, E. Sönmez, ve A. Ö. Çallı, “Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi”, turkplastsurg, c. 21, sy. 3, ss. 31–34, 2013.
ISNAD Karaaslan, Önder vd. “Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu Ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21/3 (Aralık 2013), 31-34.
JAMA Karaaslan Ö, Çalışkan G, Silistreli ÖK, Sönmez E, Çallı AÖ. Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2013;21:31–34.
MLA Karaaslan, Önder vd. “Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu Ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 21, sy. 3, 2013, ss. 31-34.
Vancouver Karaaslan Ö, Çalışkan G, Silistreli ÖK, Sönmez E, Çallı AÖ. Kimura Hastalığı: İki Olgu Sunumu ile Birlikte Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2013;21(3):31-4.