BibTex RIS Kaynak Göster

FUNCTIONAL RECONSTRUCTION OF COMPLEX ELBOW REGION DEFECTS WITH A CONVENTIONAL FLAP: THORACOLUMBAR INTERPOLATION FLAP

Yıl 2013, Cilt: 21 Sayı: 2, 32 - 36, 01.08.2013

Öz

Introduction: Elbow region deformities require early physiotherapy and rehabilitation and might potentially result in functional deficits in people’s lives. Following adequate debridement, the region needs to be reconstructed with a thin, pliable, richly vascularized, nonetheless a durable flap that has the ability to endure external pressures. Case Presentations:In our clinic, we utilized posteriorly based thoracolumbar interpolation flaps to reconstruct such elbow defects in 3 patients where reconstructing with classic techniques were not preferred due to patient’s age or general condition of the extremity or the patient. Discussion:Several methods may be chosen in such patients including, primary closure, skin graft, local flap, pedicled flap or free flaps. Posteriorly based thoracolumbar interpolation flaps are preferrable in such defects due to the fact that donor site deformity is hidden under the arm in anatomical position and flap survival is reliable since it is a 2 staged operation. Conclusion: This conventional technique may be classified as a lilfe-saving method in carefully chosen patient groups.

KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ

Yıl 2013, Cilt: 21 Sayı: 2, 32 - 36, 01.08.2013

Öz

Giriş: Dirsek bölgesindeki yaralanmalar erken fizik tedavi ve rehabilitasyon gerektiren, potansiyel olarak hastanın günlük yaşamında fonksiyon kaybı yaratabilecek yaralanmalardır. Bu bölgede yeterli bir cerrahi debridman sonrası kanlanması iyi, ince ve kolayca şekil alabilen ancak aynı zamanda çok hareketli bir bölge olmasından dolayı dıştan basıya da dayanıklı bir fleple onarım yöntemi tercih edilmelidir. Olguların Sunumu: Kliniğimizde, hastanın yaşı, genel durumu ve defektin boyutları sebebiyle klasik yöntemlerle onarım uygulanması riskli 3 olguda torakolomber bölgeden posterior bazlı hazırlanan interpolasyon flebiyle onarım uyguladık. Tartışma: Dirsek bölgesinin yumuşak doku onarımlarında, primer kapama, cilt grefti, lokal flepler, pediküllü flepler ve serbest flep aktarımları rekonstrüktif merdiven prensiplerine göre sırasıyla tercih edilebilir. Sonuç: Kol anatomik pozisyonda durduğunda, donör saha deformitesinin kolun altında gizli kaldığı bu yöntemin morbiditesi düşüktür, iki aşamalı olması sebebiyle de flep yaşayabilirliği yüksektir. Cankurtaran niteliğinde bir konvansiyonel onarım tercihi olarak aklımızda bulundurabiliriz.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA59FS84SD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kamuran Zeynep Sevim Bu kişi benim

Medeni Volkan Kıyak Bu kişi benim

Yavuz Arıkan Bu kişi benim

Ayşin Karasoy Yeşilada Bu kişi benim

Dilgem Memmedov Bu kişi benim

Dağhan Dağdelen Bu kişi benim

Semra Karşıdağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 21 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sevim, K. Z., Kıyak, M. V., Arıkan, Y., Yeşilada, A. K., vd. (2013). KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 21(2), 32-36.
AMA Sevim KZ, Kıyak MV, Arıkan Y, Yeşilada AK, Memmedov D, Dağdelen D, Karşıdağ S. KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ. turkplastsurg. Ağustos 2013;21(2):32-36.
Chicago Sevim, Kamuran Zeynep, Medeni Volkan Kıyak, Yavuz Arıkan, Ayşin Karasoy Yeşilada, Dilgem Memmedov, Dağhan Dağdelen, ve Semra Karşıdağ. “KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21, sy. 2 (Ağustos 2013): 32-36.
EndNote Sevim KZ, Kıyak MV, Arıkan Y, Yeşilada AK, Memmedov D, Dağdelen D, Karşıdağ S (01 Ağustos 2013) KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21 2 32–36.
IEEE K. Z. Sevim, “KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ”, turkplastsurg, c. 21, sy. 2, ss. 32–36, 2013.
ISNAD Sevim, Kamuran Zeynep vd. “KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21/2 (Ağustos 2013), 32-36.
JAMA Sevim KZ, Kıyak MV, Arıkan Y, Yeşilada AK, Memmedov D, Dağdelen D, Karşıdağ S. KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ. turkplastsurg. 2013;21:32–36.
MLA Sevim, Kamuran Zeynep vd. “KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 21, sy. 2, 2013, ss. 32-36.
Vancouver Sevim KZ, Kıyak MV, Arıkan Y, Yeşilada AK, Memmedov D, Dağdelen D, Karşıdağ S. KOMPLEKS DİRSEK DEFEKTLERİNİN ONARIMINDA KONVANSİYONEL VE FONKSİYONEL BİR SEÇENEK- TORAKOLOMBER İNTERPOLASYON FLEBİ. turkplastsurg. 2013;21(2):32-6.